Een dagje meelopen MET Laura Voets, psycholoog 

Laura Voets is sinds 2019 werkzaam bij MET ggz als psycholoog A bij Volwassenenzorg. Ze neemt je mee in een typische werkdag als psycholoog bij MET ggz.

8:30 uur: Start van de dag

“Ik kom aan op kantoor en maak een praatje met mijn collega van de receptie, waarna ik de andere aanwezige collega’s begroet.  We zitten hier met een vrij klein en hecht team, ongeveer 10-12 collega’s in totaal. Daarna kijk ik wat er die dag op de planning staat en bereid ik me kort voor.”

9:00-10:00 uur: Cliëntgesprek

“Het eerste cliëntgesprek van de dag. Ieder uur is anders; ik zie verschillende soorten cliënten en geef diverse therapieën zoals cognitieve gedragstherapie en EMDR. Dat maakt het werk heel afwisselend. Via MET ggz heb ik de cursus systeemtherapie gedaan, EMDR en VERS-training. Er zijn dus genoeg opleidingsmogelijkheden.”

10:00-12:00 uur: Groepstherapie

“Vervolgens heb ik een groepstherapiesessie. Het leuke aan de behandeling binnen MET ggz is dat je niet alleen veel cliënten individueel ziet maar ook een groepsaanbod hebt. Er is zo een halve dag voorbij en deze sessies breken lekker de week. Ik geef zelf samen met een collega de ACT-groep (Acceptance and Commitment Therapy) en de VERS-groep (vaardigheidstraining voor mensen met een emotieregulatiestoornis). We hebben steeds meer groepsaanbod en hier ga ik me in de toekomst ook nog meer op richten. Dit kan ook de wachttijd voor cliënten verminderen.”

12:00-12:30 uur: Administratie

“Ik neem de tijd om administratie te doen, rapportages te maken, huisartsen te bellen en brieven te schrijven. De afwisseling tussen het cliëntcontact, administratie en contact met externe partijen en collega’s maakt het werk afwisselend en leuk. We hebben bijvoorbeeld contact met de gemeente om te kijken welke voorzieningen er zijn in het voorliggend veld, waar een cliënt naast de therapie nog terecht kan om bijvoorbeeld cursussen of trainingen te volgen of zijn sociaal netwerk uit te breiden. Ik schakel met de huisarts naar aanleiding van een verwijzing of om te overleggen over een cliënt. Daarnaast schakelen we ook vaak met onze collega’s in Maastricht.”

12:30-13:00 uur: Pauze
13:00-14:00 uur: Cliëntgesprek
14:00-15:00 uur: Overleg

“Het is tijd voor het MDO (multidisciplinair overleg). We kunnen binnen ons team goed met elkaar sparren en brainstormen. Het team bestaat uit basispsychologen, GZ-psychologen, een psychiater en een klinisch psycholoog. Er is ook wat meer senioriteit in het team, een aantal ervaren collega’s. Dat zorgt ervoor dat er veel expertise binnen het team is.”

15:00-16:00 uur: Cliëntgesprek

“Het laatste cliëntgesprek van de dag.”

16:00-17:00 uur: Administratie

“Ik werk nog even de laatste administratie af en dan zit de dag er weer op.”

“Mijn werk als psycholoog is heel dankbaar werk, ik zit in een leuk team en MET ggz is een fijne organisatie. Er wordt meegedacht met ons en er is veel ruimte voor eigen inbreng.”

 

 

Laura_Voets.png