Maak kennis met Joep Hollanders,
GZ-psycholoog

Joep Hollanders is sinds 2019 werkzaam als GZ-psycholoog bij MET ggz in team Kind & Jeugd en volgt daarnaast de opleiding tot klinisch psycholoog. "Het werken met kinderen vind ik gewoon heel leuk. Je mag deelgenoot zijn van de ontwikkeling van een kind en dat is erg bijzonder. Dat je voor iemand op zo'n jonge leeftijd iets kan betekenen, is heel dankbaar."

Joep vertelt hoe een typische werkdag als GZ-psycholoog er voor hem uitziet.

Ik begin de dag altijd met het lezen van mijn mails en met me voor te bereiden op de rest van de dag. Om 9 uur staat meestal mijn eerste afspraak met een cliënt op de planning. Die werk ik daarna even uit. Aansluitend heb ik een werkbegeleiding met een basis psycholoog. Vervolgens neem ik even de tijd voor de administratie.

Eind van de ochtend hebben we multidisciplinair overleg waarin we samen moeilijkheden van cliënten bespreken en evalueren. Omdat ons team zo fijn en soepel samenwerkt, zijn deze overleggen heel nuttig.

Na een pauze start de middag met mijn volgende afspraak, bijvoorbeeld in de speelkamer om een kind te observeren. Daarna heb ik een gesprek met een kind en de ouders, waarin we de onderzoeksvraag bespreken om invulling te geven aan het diagnostisch traject. De lijnen voor het traject zet ik vervolgens uit.

Na een laatste afspraak die ik nog uitwerk, zit de dag er weer op. Ik sluit voldaan af.