Maak kennis met Joep Hollanders,
GZ-psycholoog

Joep Hollanders is sinds 2019 werkzaam als GZ-psycholoog bij MET ggz in team Kind & Jeugd en volgt daarnaast de opleiding tot klinisch psycholoog. "Het werken met kinderen vind ik gewoon heel leuk. Je mag deelgenoot zijn van de ontwikkeling van een kind en dat is erg bijzonder. Dat je voor iemand op zo'n jonge leeftijd iets kan betekenen, is heel dankbaar."

Joep vertelt hoe een typische werkdag als GZ-psycholoog er voor hem uitziet.

"Ik begin de dag altijd met het lezen van mijn mails en me voor te bereiden op de rest van de dag. Om 9 uur staat meestal mijn eerste afspraak met een cliënt op de planning. Die werk ik daarna uit. Aansluitend heb ik een werkbegeleiding met een basispsycholoog. Vervolgens neem ik even de tijd voor de administratie.

Eind van de ochtend hebben we multidisciplinair overleg waarin we samen moeilijkheden van cliënten bespreken en evalueren. Omdat ons team zo fijn en soepel samenwerkt, zijn deze overleggen heel nuttig.

Na een pauze start de middag met mijn volgende afspraak, bijvoorbeeld in de speelkamer om een kind te observeren. Daarna heb ik een gesprek met een kind en de ouders, waarin we de onderzoeksvraag bespreken om invulling te geven aan het diagnostisch traject. De lijnen voor het traject zet ik vervolgens uit.

Na een laatste afspraak die ik nog uitwerk, zit de dag er weer op. Ik sluit voldaan af."

Over zijn motivatie om voor MET ggz te kiezen vertelt Joep: 

"Ik ben echt gaan solliciteren op gevoel. Ik realiseerde me heel goed dat ik op mijn werk nog meer tijd doorbreng dan thuis. Bij MET ggz is er een prettige manier van werken, er is oog voor elkaar en het gaat niet alleen om productie en targets maar echt over de persoon. Het algehele gevoel was dus gewoon goed en daar ben ik op afgegaan. Toen de opleiding tot klinisch psycholoog voorbij kwam heb ik me voor vier jaar verbonden aan MET ggz. Het feit dat ik dat hier wilde doen zegt ook iets over hoe fijn ik me hier voel."