Of het nu gaat om enkele gesprekken met een psycholoog, intensieve behandeling of crisiszorg: het kan allemaal bij MET behandeling. Onze zorgprofessionals zijn er voor de cliënt en bieden een passende behandeling. In de geestelijke gezondheidszorg wordt er een onderscheid gemaakt tussen generalistische basis ggz en specialistische ggz.

 

met_behandeling_onderdeel van_fc.jpg

 

 

MET Focus - basis ggz

Binnen de basis ggz kunnen we een groot deel van de psychische klachten behandelen. Daarbij ligt de focus op één klacht. Denk aan depressie, angst, burn-out, laag zelfbeeld, psychosomatische klachten, identiteitsproblemen of trauma’s. Behandelingen zijn onder andere cognitieve gedragstherapie, EMDR en lichttherapie, maar ook (preventieve) groepstrainingen. Ook maken we veelvuldig gebruik van eHealth. Zeker bij klachten als depressie, angsten en burn-out is dit heel effectief, omdat cliënten hierdoor ook thuis actief met hun herstel bezig zijn. Alle behandelingen bieden we aan volgens het credo ‘zo licht en kort als het kan, zo zwaar als het moet’.”

met_focus_basis ggz van met ggz_fc.jpg

 

 

Specialistische ggz

MET ggz biedt behandeling voor de meest voorkomende psychische problemen. MET ggz verzorgt zes specialistische behandelprogramma’s:

  • ADHD
  • Angststoornissen (volledige online behandeling mogelijk)
  • Depressie (volledige online behandeling mogelijk)
  • Persoonlijkheidsproblematiek
  • Psychotrauma 
  • Somatiek en psyche 

In de meeste gevallen duurt behandeling minimaal een half jaar tot maximaal twee jaar.