Vertrouwenspersonen

Vertrouwenspersoon bij Jeugdstem

Heb jij als (pleeg)kind of heeft u als (pleeg)ouder of verzorger te maken met jeugdhulp? Ben je of bent u niet tevreden over de geboden hulp en kom je of komt u er niet uit met de hulpverlener van MET ggz?  Neem dan contact op met de adviesdienst van Jeugdstem. Deze stichting is een zelfstandige stichting en hun ondersteuning is kosteloos.

De vertrouwenspersoon biedt een luisterend oor, geeft advies en informeert over jouw of uw rechten. Ook ondersteunt de vertrouwenspersoon bij het opstellen van een klachtbrief en bij een gesprek met MET ggz of de gemeente.

Kijk op https://jeugdstem.nl/ of neem contact op met 088 555 1000.

Vertrouwenspersoon bij seksueel misbruik door hulpverleners

Bent u tijdens uw behandeling of begeleiding seksueel misbruikt door uw hulpverlener of heeft zij of hij zich (seksueel) grensoverschrijdend gedragen naar u?

Dan kunt u contact opnemen met:

  • Hanny Leenen
    Haar telefoonnummer is 06-13442074. Hanny biedt een luisterend oor, geeft steun en adviseert u over mogelijke vervolgstappen.

Vertrouwenspersoon voor cliënten bij verplichte zorg

Bent u cliënt van MET ggz en is er sprake van verplichte zorg (in de zin van artikele 12 Wet Verplichte GGZ)? Heeft u vragen of advies nodig over bijvoorbeeld dwang en vrijheidsbeperking of heeft u een klacht? Dan kunt u gebruik maken van de ondersteuning van een patiëntvertrouwenspersoon (PvP) verbonden aan de Stichting PVP,  de ondersteuning is kosteloos. Zo kan de PvP- er bijvoorbeeld met u meegaan naar een gesprek met de hulpverlener of ondersteunen bij het schrijven van een (klacht)brief.  Meer informatie vindt u op de website van de stichting patiëntvertrouwenspersoon.

U kunt ook contact opnemen via de mail helpdesk@pvp.nl of telefonisch met het nummer: 0900-4448888 (telefonisch op iedere werkdag van 10:00 uur tot 16:00 uur en op zaterdag van 13:00 uur tot 16:00 uur).

Vertrouwenspersoon voor familie/ naasten bij verplichte zorg

Bent u familie of een naaste van een cliënt van MET ggz, waarbij sprake is van verplichte zorg (in de zin van artikele 12 Wet Verplichte GGZ)? Dan kunt u gebruik maken van de ondersteuning van een onafhankelijke familievertrouwenspersoon.  Meer informatie vindt u op de website Landelijk Stichting Familievertrouwenspersonen

U kunt ook contact opnemen met Chris de Haas of Truus Bijker. De dienstverlening van de familievertrouwenspersoon is kosteloos. 

  • Chris de Haas
    Bereikbaar van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren via 06-53242920. Mailen kan ook via c.de haas@lsfvp.nl
  • Truus Bijker
    Bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag tijdens kantooruren via 06-11151132. Mailen kan ook via t.bijker@lsfvp.nl