5 feb 2024

Informatieavond: Luisteren en verdragen; hoe om te gaan met suïcide-uitspraken van jongeren

Datum:                Donderdag 7 maart 2024
Tijdstip:               19.00 - 20.30 uur
Locatie:                Noordkade 3 te Weert (locatie MET ggz)

Suïcide is doodsoorzaak nummer 1 onder de jongeren in Nederland, waarbij 1 op de 10 jongeren weleens denkt aan zelfdoding. Dit kan betekenen dat jij als leerkracht, docent, trainer, vrijwilliger of anderszins betrokkene van een jongere te maken krijgt met uitspraken zoals “op deze manier zie ik het niet meer zitten” of “ik wil niet meer”. Of wellicht zelfs nog meer letterlijk “ik ga er een eind aan maken”. Maar, hoe ga je hier dan mee om? Welke rol ligt er voor jou als betrokkene? Wat kun je beter wel of beter niet zeggen? Wat we in elk geval weten is dat het goed is er het gesprek over aan te gaan en echt te luisteren. Maar, hoe doe je dit dan?

Wij nodigen jullie uit om hier samen met ons op donderdag 7 maart bij stil te staan. We nemen jullie mee in het belang van luisteren en verdragen, waarbij we bovenal stil staan bij: Hoe doe je dit nu?


Tijdens deze avond belichten we verschillende perspectieven en insteken, waarbij we mede vanuit eigen ervaring en ervaring van jongeren zelf de avond gaan inkleden. Tot dan!

Sprekers:

Linda Kuiper, ervaringswerker

Jan-Paul van Atteveld, Sociaalpsychiatrisch verpleegkundige

Anke Berix, Klinisch Psycholoog/Psychotherapeut K&J/ Teamleider inhoud K&J

Aanmelden:

Aanmelden voor deze informatieavond kan via: https://forms.office.com/e/DAKJF6xuuE