Rechten en verwachtingen

Uw rechten als cliënt

Als u begeleiding of behandeling van MET ggz krijgt, heeft u een aantal rechten. Denk aan het recht op hulp, recht op privacy, recht op inzage van uw dossier etc. Wilt u precies weten waar u recht op heeft? Download dan de folder Samen voor uw herstel.

Informatie die met verwijzer wordt gedeeld

Wij betrekken uw verwijzer op verschillende momenten bij uw behandeling, tenzij u aangeeft dat u dit niet wenst. In principe berichten wij uw verwijzer zodra u bij ons in behandeling komt. Bij het afronden van de behandeling berichten wij uw verwijzer nogmaals, over het verloop van de behandeling en de bereikte resultaten. Indien nodig hebben wij tussentijds contact met uw verwijzer, bijvoorbeeld in verband met medicatie of wanneer uw behandeling tussentijds wijzigt.

Dit verwachten we van u

Daarnaast mogen we ook een aantal zaken van u verwachten. Zo bent u verplicht om zich tijdens uw eerste bezoek aan ons te legitimeren. Ook verwachten we van u dat u wijzigingen in uw gegevens (bijvoorbeeld een nieuw adres of telefoonnummer) aan ons doorgeeft. Meer hierover leest u in de folder Samen voor uw herstel.

Verhinderd? Meld u tijdig af en voorkom extra kosten

Bent u verhinderd voor uw behandelafspraak, dan verzoeken wij u om deze minimaal 24 uur van tevoren af te zeggen. Bij het niet tijdig afmelden is de agenda van de behandelaar leeg en gaat deze tijd verloren. Daarom zijn wij genoodzaakt een wegblijftarief van € 65,00 in rekening. Dit bedrag wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar.