20 sep 2018

Vacature: Ketenregisseur Dementie (keten Hulp bij Dementie Midden-Limburg)

De zorgorganisaties in deze regio, zoals de thuiszorg, ggz-instellingen, verpleeghuizen, ziekenhuizen, en welzijnsorganisaties werken nauw met elkaar samen en stemmen de benodigde zorg voor de dementerende cliënt op elkaar af.

Hulp bij Dementie in Midden-Limburg is sinds 2010 actief in de regio Midden-Limburg. De landelijke politiek (ministerie van WVS) wil dat zorgorganisaties binnen een regio ketenzorg voor dementerende mensen ontwikkelt. Hiermee beoogt men de zorg en begeleiding voor demente mensen en de mantelzorgers optimaal te professionaliseren.

Het algemene doel van het Project Hulp bij Dementie is om een samenhangend en afgestemd geheel van zorg en diensten aan dementerende cliënten en mantelzorgers te bieden waardoor de persoon met dementie (indien gewenst) zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen met een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven.

Wij zijn als keten op zoek naar een Ketenregisseur Dementie (28-36 uur per week gemiddeld).

Wat de functie inhoudt
Als regisseur binnen de keten Midden-Limburg zorg je voor een coachende aansturing van de Casemanagers Dementie. Hiërarchisch rapporteer je aan het dagelijks bestuur van de Keten. In jouw rol ben je de verbindende factor in de regio voor zowel je eigen Casemanagers als de partners in het veld.

Je stuurt met jouw team op de gewenste zorgtrajectbegeleiding voor cliënten en hun cliëntsysteem gedurende de verschillende ziekteprocesfasen. Jij bewaakt rechtmatigheid van zorg, initieert efficiëntere werkwijzen en ontwikkelt verbeteringen op de administratieve processen met als doel de casemanagers optimaal te ondersteunen in de uitvoering van de taken. In je verbindende rol doe je dit met oog voor je medewerkers en gevoel voor het stimuleren en behouden van een goede groepsdynamica.

Je voert regie op de inhoudelijke ontwikkelingen. Je maakt vertalingen van de ontwikkelingen naar de invulling van de portefeuille. Uiteraard ben je op de hoogte van de laatste beleidsontwikkelingen binnen het vakgebied. Jouw kennis van de wet- en regelgeving, relevant voor de dienstverlening, houd je op peil en vertaal je naar de keten.

Hierbij behoud je te allen tijde het totaaloverzicht van de keten en bewaak je de inzet en doelgerichtheid van de zorgtrajectbegeleiding binnen de gestelde financiële kaders.

Je treedt op als accountmanager namens het netwerk, bouwt en onderhoudt functionele contacten met partners in de zorgketen.

Wat wij vragen
Je hebt minimaal een inhoudelijke passende opleiding op hbo-niveau, bij voorkeur aangevuld met een post-hbo-opleiding gericht op bedrijfsvoering. Relevante affiniteit met psychogeriatrie is vereist. Je bent flexibel, sociaalvaardig en kunt goed zelfstandig werken. Je bent in staat om bedrijfsmatig en procesgericht te werken. Je bent in het bezit van een auto i.v.m. externe afspraken.

Wat wij je bieden
Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aangeboden voor de duur van één jaar met de intentie om te verlengen. De arbeidsduur bedraagt 28 tot 36 uur gemiddeld per week en wordt in overleg vastgesteld. Het salaris wordt ontleend aan FWG 3.0 systeem, FWG 60. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg.

Sollicteren
Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

 • Bernard Wijenberg
  Manager Front-Office en Zorgverkoop, Land van Horne
  T. 0900 - 333 5555
 • Marjon van de Mortel 
  Zorgdirecteur sector Groene Kruis Thuiszorg, De Zorggroep
  T. 077 - 373 9202

Geïnteresseerden kunnen t/m 2 oktober 2018 per mail reageren naar:

 • Bernard Wijenberg: b.wijenberg@landvanhorne.nl
 • Marjon van de Mortel: marjon.van.de.mortel@dezorggroep.nl

Voeg hierbij je actuele CV en motivatie toe.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 15 oktober. Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.