Actueel
14 dec 2017

Psychose-café succesvol van start!

Op 7 december vond voor de eerste keer in Limburg een psychose-café plaats. Het thema van dit eerste psychose-café was: Psychose onder de loep. In de Graasj te Roermond waren ruim 90 bezoekers aanwezig die met Dirk Corstens in gesprek gingen over vragen als: Wat is een psychose, wat betekent het hebben van een psychose, voor jou en/of jouw naasten, wat betekent herstel, en welke behandelmogelijkheden zijn er.

In de pauze konden de aanwezigen onder het genot van een lekker stukje zelf gemaakte cake van de Graasj ervaringen uitwisselen en een bezoekje brengen aan een infostand. In deze stand waren relevante boeken, folders en een actueel overzicht van informatieve websites te vinden. Leden van de werkgroep waren herkenbaar aanwezig en hebben zowel bij de infostand als tijdens de verdere avond veel vragen van bezoekers beantwoord.

Presentatie ervaringsdeskundige

Na de pauze presenteerde Roel (ervaringsdeskundige) op een interactieve manier zijn ervaringen van vóór, tijdens en na zijn psychose. Dit verhaal riep veel herkenning op waardoor de aanwezigen met Roel, maar ook met elkaar in gesprek gingen over de eigen ervaringen, wensen en perspectieven voor de toekomst.

Toekomst

Uit de reacties van de aanwezigen bleek dat het een zeer inspirerende avond is geweest! Er is duidelijk behoefte aan een vervolg in 2018 waarbij de bezoekers ook al input voor nieuwe thema’s hebben aangereikt.

Het psychose-café is georganiseerd door een werkgroep bestaande uit ervaringsdeskundigen, naasten en leden van Ypsilon Limburg. We willen de werkgroep, Dirk, Roel, en de medewerkers van de Graasj hartelijk bedanken voor hun fantastische inzet!

Reacties van bezoekers psychosecafé op een flipover
Reacties van bezoekers