Nieuws
21 dec 2017

MET ggz en Parnassia Groep continueren de zorg aan cliënten van het failliete Virenze

Door het faillissement van Virenze, een ggz instelling voor kinderen, jeugdigen, gezinnen, volwassenen en ouderen met 30 locaties in het land, dreigt de continuïteit van de zorg aan de cliënten in het geding te komen. De curator, de heer Roomberg van Adelmeijer Hoyng Advocaten, draagt de activiteiten van Virenze over aan MET ggz en de Parnassia Groep. MET ggz en Parnassia Groep zijn in de visie van de curator een geschikte combinatie om de zorg te continueren. De zorg aan de cliënten wordt voortgezet. Ook kan aan het overgrote merendeel van de behandelaars een nieuw perspectief worden geboden.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

MET ggz verzorgt geestelijke gezondheidszorg aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen in Noord- en Midden-Limburg. De Parnassia Groep is een organisatie die zorg verleent aan mensen met psychische of verslavingsproblematiek.

De behandelteams voor volwassenen en ouderen in Limburg maken een doorstart onder MET ggz. De behandelteams voor kinderen en jeugd in Limburg gaan deel uitmaken van Parnassia Groep. Ook de vestigingen van Virenze buiten Limburg worden onderdeel van Parnassia Groep.

“Wij zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om in een situatie als deze te zorgen voor continuïteit van zorg aan mensen met psychische klachten. We zijn dan ook blij dat we vanaf januari cliënten in Zuid-Limburg kunnen gaan ondersteunen bij hun herstel”, aldus Jacqueline Bomhof, Raad van Bestuur MET ggz.

Beste zorg voor cliënt

Wat de overname voor medewerkers van Virenze betekent, wordt op dit moment in kaart gebracht. Zij worden hier op zeer korte termijn over geïnformeerd. De verwachting is dat een groot deel aan de slag kan bij MET ggz of Parnassia Groep. Cliënten, verwijzers en ketenpartners worden op korte termijn geïnformeerd over de doorstart. Duidelijk is in elk geval dat cliënten vanaf 1 januari 2018 hun behandeling kunnen voortzetten bij MET ggz of Parnassia Groep.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Team Communicatie MET ggz, tel. 088-1149494 of per e-mail communicatie@metggz.nl.

Marjolein Timmer, woordvoerder Parnassia Groep, tel. 06 53 41 20 94 of per e-mail marjolein.timmer@parnassiagroep.nl