26 sep 2020

MET de wijk verbindt tijdens nationale Burendag

Wanneer buren elkaar ontmoeten, worden wijken leuker, socialer en veiliger. Daarom wordt elk jaar de nationale Burendag georganiseerd. Een mooi moment om cliënten van MET de wijk en andere buurtbewoners met elkaar in contact te brengen. Een van de initiatieven is het openen van de deuren van het Schuttersveld in Venray, waar onder andere cliënten van MET de wijk beschermd wonen. Ook in andere regio’s in Noord- en Midden-Limburg worden diverse initiateven georganiseerd in de wijk.     

 

Interactieve route in Venray

Op zaterdag 26 september waren buurtbewoners van het Schuttersveld tussen 10.00 en 13.00 uur van harte welkom om in en rond het gebouw op de Bergweg 2 gezamenlijk Burendag te vieren. MET de wijk organiseerde dit gezamenlijk met woningcorporatie Wonen Limburg en de in het voormalig verzorgingshuis gevestigde ketenpartners Buro Andersom, UniK en Wauw speciaal voor jou.

Er was een route uitgezet, uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen, die langs enkele kraampjes met leuke activiteiten leidt. Voor de jongste buurtbewoners was er een springkussen. Er was volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en gezamenlijk een kopje koffie of thee te drinken.

In contact met elkaar

Bij MET de wijk ontvangen mensen met psychische klachten ondersteuning in het bereiken van hun doelen. Dit kan in de vorm van begeleiding thuis of in de wijk maar ook beschermd wonen als zelfstandig wonen (tijdelijk) niet lukt. Soms leven er bij buurtbewoners misvattingen over cliënten die begeleiding nodig hebben. Naast het gezellig samenbrengen van buren op Burendag, wil MET de wijk ook stimuleren dat mensen elkaar beter leren kennen en mogelijke vooroordelen of onzekerheid over mensen met psychische aandoeningen wegnemen.