23 apr 2020

Maak ook in coronatijd het verschil voor een kind - completeer jij de bingo?

In deze bijzondere tijd is er vaak minder contact met de directe omgeving rondom een gezin. Dat is extra lastig voor kinderen met zorgen thuis. Ze kunnen zelfs in een isolement terechtkomen.

Ook in deze periode kun je als trainer, buurvrouw, opa, oma, oom of tante het verschil maken voor een kind. Op de website van ‘Maak het verschil voor een kind’ vind je nu ook een pagina met tips over wat jij kunt doen voor een kind, afgestemd op de adviezen omtrent het coronavirus. Ook via de Facebookpagina van ‘Maak het verschil voor een kind’ vragen we hier in de komende tijd extra aandacht voor. Dat doen we met vlogs, maar ook met een bingo-actie.

Bingo-actie

Met onderstaande bingo willen we naasten en/of de omgeving op een positieve manier ondersteunen en inspireren om ook in deze coronatijd het verschil te (blijven) maken voor een kind. 

Hoe werkt het?
Print de bingokaart uit of teken hem na. Probeer alle opdrachten uit te voeren. ‘Like’ de Facebookpagina van ‘Maak het verschil voor een kind’ én laat via Facebook op een creatieve manier aan ons zien hoe je de opdrachten hebt uitgevoerd. Dat doe je door in je Facebookbericht @maakhetverschilvooreenkind te vermelden. Meedoen kan tot en met 14 mei 2020. Op 15 mei wordt onder alle inzendingen een aantal spellenpakketten verloot.

Doe mee, deel, en maak het verschil voor een kind!

Over ‘Maak het verschil voor een kind’

Een op de vier jongeren groeit op met zorgen thuis. De redenen lopen sterk uiteen: een psychisch of lichamelijk ziek gezinslid, een verslaving in het gezin, een (v)echtscheiding, geldproblemen…  De impact van deze problemen thuis op jongeren kan groot zijn. Een beetje aandacht, begrip en hulp zijn van onschatbare waarde voor een kind met zorgen thuis. Iedereen heeft het in zich om een kind te helpen.

Maak het verschil bingo.png