18 apr 2019

De interne kennisdelingsdag van MET ggz

Op donderdag 11 april 2019 was het zover: de jaarlijkse Kennisdelingsdag van MET ggz. Een mooie gelegenheid om collega’s van andere locaties weer eens te zien, nieuwe collega’s te ontmoeten, meer te leren over de plannen van MET ggz in de komende jaren en natuurlijk: om kennis met elkaar te delen.

Hoewel de dag officieel pas om 11.30 uur van start ging, arriveerden de eerste enthousiaste collega’s ruim een uur van tevoren in Het Forum in Roermond. Dankzij de inspanningen van het projectteam en de medewerkers van Het Forum, was de locatie op tijd gereed voor wat een boeiende dag zou worden. Na een smakelijke lunch bewogen de ruim 400 aanwezigen zich naar de Congreszaal voor de plenaire openingssessie.

Openingssessie

Onder de bezielende begeleiding van dagvoorzitter Walter Vermeer werd de plenaire sessie aangevangen met een bespreking van de meerjarenstrategie van MET ggz met Jacqueline Bomhof, Raad van Bestuur. Vervolgens besprak een uiteenlopend panel bestaande uit Maril van de Perre (teamleider Leefbaarheid bij Woonwenz), Marianne Smitsmans (Wethouder Roermond voor sociaal domein, communicatie en burgerparticipatie) en namens MET ggz Maurits Vermeulen (Begeleider) en Dirk Corstens (Psychiater) de rol van MET ggz.

Cliëntervaringen

Het panel maakte daarna plaats voor een van de hoogtepunten van de Kennisdelingsdag: cliënten deelden hun ervaring over de hulpverlening die zij ontvingen bij MET ggz. Nathalie deed haar indrukwekkende verhaal in een schitterende korte video. Aansluitend sprak Roel het publiek dapper toe met zijn inspirerende verhaal. Beide verhalen werden met luid applaus ontvangen.

De opening werd afgesloten met een door Walter gegeven masterclass Verbinden door middel van communicatie.

Workshops

Hierna was het tijd voor de (voornamelijk) door de eigen collega’s georganiseerde en verzorgde workshops. De genodigden kregen vooraf de keuze uit maar liefst 26 uiteenlopende workshops. Hiervan mochten zij in elk van de drie rondes één workshop bijwonen. Van Acceptance and commitment therapy (ACT) tot Innovatie en van Positieve Gezondheid tot De nieuwe digitale werkplek: er was voor ieder wat wils.

Tombola

De dag werd afgesloten met een heuse tombola. Wat waren de prijzen lekker, leuk en divers, en wat waren de collega’s bloedfanatiek! Wie had gedacht naar huis te gaan met een jaarvoorraad chocopasta? Of met een pakket met speciaalbier? Uiteraard mochten de blitse MET ggz-paraplu's niet ontbreken!

Tot volgend jaar!

De Kennisdelingsdag was een mooie dag vol inspiratie, verbinding en kennisdeling en één ding lijkt al vast te staan: deze dag is voor herhaling vatbaar!