Cursus
14 jun 2016

MET ggz verzorgt cursus Psychische problemen in de familie

Dit najaar verzorgt MET ggz weer de cursus Psychische problemen in de familie. De cursus is bedoeld voor mensen die betrokken zijn bij de zorg voor een persoon met chronische psychische problemen.

Leven met een persoon met psychische problemen is niet altijd gemakkelijk. Iedereen die dit meemaakt, kan meepraten over de machteloosheid, de conflicten, de overbelasting en de eenzaamheid die dit met zich mee kan brengen. Veel naastbetrokkenen, zoals familieleden, vrienden of collega´s, kunnen op een gegeven moment de zorg niet meer opbrengen. Dit terwijl ze wel graag willen helpen.

Inhoud cursus

De cursus Psychische problemen in de familie kan naastbetrokkenen helpen. In de cursus, die bestaat uit zes bijeenkomsten, komen onderwerpen aan bod als: psychiatrische problemen in gezin of relatie, de rol als mantelzorger, communicatie en grenzen stellen, zorgen voor uzelf , samenwerken met de hulpverlening, emoties als schuldgevoel, angst en medelijden. Ook is er aandacht voor het uitwisselen van ervaringen en het vinden van steun en herkenning bij elkaar.

Praktische informatie

De cursus wordt gegeven bij MET ggz, Minister Beversstraat 3 in Roermond. De kosten voor deelname bedragen € 25,-. Vooraf is er met iedere belangstellende een kennismakingsgesprek. Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met secretariaten MET ggz, telefoon: 0475-387474 of secretariaten@metggz.nl.