28 nov 2019

'Maak het verschil voor een kind' wint Gouden Handjes-prijs

Tijdens de Conferentie Beweging Limburg tegen Kindermishandeling won 'Maak het verschil voor een kind' de Gouden Handjes-prijs. Het is een aanmoedigingsprijs voor beste professionele initiatief met betrekking tot kindermishandeling.

Het initiatief 'Maak jij het verschil voor een kind' biedt tips en informatie voor iedereen die regelmatig te maken heeft met kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot 23 jaar. Op de website maakhetverschilvooreenkind.nl staat informatie over signalen van kinderen met zorgen thuis, gesprekstips en tips over hoe iemand zelf het verschil maakt voor een kind.

Daarnaast vind je op de website meer informatie over professionele welzijns- en hulpverleningsorganisaties in de regio. Zij kunnen verdere hulp bieden en advies geven als dat nodig is. Zo staat een volwassene er niet alleen voor.

'Maak het verschil voor een kind' is een initatief van de werkgroep KOPP/KOV en Jonge Mantelzorgers en bestaat uit MET ggz, Centrum voor Jeugd en Gezin, Vincent van Gogh, GGD Limburg-Noord, Synthese, Wel.kom, Punt Welzijn en Menswel. De campagne is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de zeven Midden-Limburgse gemeenten.