20 jan 2021

Ggz-appwijzer, ggz-apps beoordeeld door professionals

E-health biedt extra mogelijkheden voor mensen om laagdrempelig en in eigen regie te werken aan een betere psychische gezondheid. Er zijn hiervoor duizenden apps te vinden, maar welke apps zijn betrouwbaar? Is er bijvoorbeeld wetenschappelijk bewijs voor de werking of zijn professionals betrokken bij de ontwikkeling? En wordt er veilig omgegaan met persoonsgegevens?

Beoordeeld door professionals

Op 15 januari 2021 lanceerden de Nederlandse ggz en MIND de website www.ggzappwijzer.nl. De site laat zien hoe apps voor een betere psychische gezondheid scoren op betrouwbaarheid, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. 

Op de site zijn ruim 50 apps te vinden die zijn beoordeeld door ervaringsdeskundigen, zorgverleners en de gespecialiseerde organisatie Orcha. Van apps die helpen om te ontspannen of beter te slapen tot apps die ondersteunen bij het omgaan met angstklachten of het maken van een dagstructuur.

Overleg met behandelaar of huisarts

Heeft u last van aanhoudende psychische klachten? Neem dan vooral contact op met uw huisarts of behandelaar. 

Bent u al in behandeling? Overleg dan met uw behandelaar. Samen kunt u beslissen welke app het beste aansluit bij uw behoeften en mogelijkheden.