19 jun 2019

Campagne “Maak jij het verschil voor een kind”

Ondersteuning voor een kind met zorgen

 

Op dinsdag 18 juni jl. vond in de Gotcha in Roermond de kick-off plaats van ‘Maak jij het verschil voor een kind’, een initiatief van meerdere organisaties: MET ggz, Centrum voor Jeugd en Gezin, Vincent van Gogh,  GGD Limburg-Noord, Synthese, Wel.kom, Punt Welzijn en Menswel. De campagne is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de zeven Midden-Limburgse gemeenten.

Maak jij het verschil voor een kind_Wethouders.jpg

vlnr: Wethouder Marianne Smitsmans-Burhenne Roermond, Wethouder Henk Cuijpers Nederweert, Wethouder Math Wilms Maasgouw

Eén op de vier kinderen groeit thuis op met zorgen. De redenen voor de zorgen lopen sterk uiteen: een psychisch of lichamelijk ziek gezinslid, een verslaving in het gezin, een (v)echtscheiding, geldproblemen… De impact van problemen thuis is vaak groot en ieder kind gaat daar anders mee om. Helaas zijn die zorgen niet altijd duidelijk af te lezen van het gezicht van een kind. Juist daarom is belangrijk om alert te zijn op signalen van kinderen en hen te helpen.

Doe mee

Wanneer een hulpverlener, welzijnswerker, docent, trainer, vrijwilliger of opa, oma, oom, tante, buren een kind regelmatig ziet, kunnen veranderingen in gedrag en wellicht zelfs signalen dat er iets mis is, opgemerkt worden. Voor een kind is hulp en ondersteuning bij zorgen zeer welkom; een beetje aandacht, begrip en hulp zijn van onschatbare waarde.

Het initiatief ‘Maak jij het verschil voor een kind’ helpt iedereen die regelmatig te maken heeft met kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot 23 jaar. Op de website http://www.maakhetverschilvooreenkind.nl is meer informatie te vinden over signalen van kinderen met zorgen thuis, gesprekstips, en tips over hoe iemand zelf het verschil maakt voor een kind. Tevens is op de website meer informatie te vinden over professionele welzijns- en hulpverleningsorganisaties in de regio. Zij kunnen verdere hulp en advies geven als dat nodig is. Zo staat een volwassene er niet alleen voor.

 

Maak jij het verschil voor een kind’ is een initiatief van: MET ggz, Centrum voor Jeugd en Gezin, Vincent van Gogh,  GGD Limburg-Noord, Synthese, Wel.kom, Punt Welzijn en Menswel.