Open dag
19 jan 2016

23 januari: open dag Medisch Centrum Bredeweg

Zaterdag 23 januari wordt de nieuwste locatie van MET ggz in Medisch Centrum Bredeweg in Roermond feestelijk geopend. U bent tussen 13.00 en 15.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen in het nieuwe medisch centrum. U vindt MET ggz op de derde verdieping.

Het Kadaster

In de volksmond werd het imposante gebouw aan de Bredeweg 239 altijd genoemd naar zijn toenmalige bewoner: Het Kadaster. Nadat deze dienst was verhuisd naar Eindhoven, heeft ‘Het Kadaster’ geruime tijd moeten wachten op een nieuwe bestemming. Die kwam toen de heer Prickartz van de Verenigde Apotheken Limburg mogelijkheden zag om hier een heel medisch centrum, inclusief een apotheek te vestigen. Het nieuwe Medische Centrum Bredeweg moet als goed nieuws voor de cliënten worden gezien. In een tijd waarin wordt vastgesteld dat steeds meer aandoeningen een multidisciplinaire benadering behoeven, vormt het feit dat een cliënt de uiteenlopende disciplines op één en dezelfde locatie kan bezoeken, plus het feit dat deze disciplines veel eerder en efficiënter met elkaar kunnen overleggen, grote winst voor de cliënten. MET ggz biedt sinds eind 2015 vanuit het pand basis ggz en begeleiding aan. Zowel kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen kunnen bij ons terecht.

Andere bewoners

Bij Apotheek Bredeweg en de huisartspraktijken De Bres, De Notenboom en fysiotherapiepraktijk Panken als kartrekkers, voegden zich al snel andere gegadigden voor het medisch centrum: Tandartspraktijk Tandvisie, Proteion Thuiszorg, Huidtherapie Roumen, Pol & Sanders, Ergotherapie Van de Schoor, (kinder)fysiotherapie Daelenbroeck, Podotherapie Daelenbroeck, Handcentrum Midden Limburg, Diëtistenpraktijk Stella Dings, Logopédica, centrum voor stem, spraak, taal en dyslexie, MET ggz , Centrum voor Jeugd en Gezin en Algemeen Maatschappelijk Werk Midden Limburg.