Actueel
1 feb 2016

Tassenproject MET de wijk brengt 687 euro op voor Hospice Zenit Venray

Het tassenproject van MET de wijk, onderdeel van MET ggz, heeft 687 euro opgebracht voor het Hospice Zenit in Venray. Dit bedrag is de afgelopen maanden bij elkaar gebracht door de verkoop van zelfgemaakte tassen. Cis van Deurssen van het hospice nam donderdag 28 januari in buurthuis ‘t Schöpke een symbolische cheque in ontvangst.

Judith Smedts, afstudeerder bij MET de wijk, en vrijwilligster Liesbeth Wauben zijn in het najaar gestart met het tassenproject. Doel was om met handgemaakte tassen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel en tegelijkertijd een leerzame dagbesteding te bieden aan cliënten van MET de wijk.

Een tas voor het goede doel

Tijdens de dagbesteding in Wijk Ontmoetingscentrum ’t Schöpke maakte Liesbeth Wauben samen met cliënten tassen van gerecycled materiaal. Deze werden vervolgens voor 5 euro per stuk verkocht. Via de Rabobank Venray en de winkel van Sweet Sugar Company in Venray is een groot aantal tassen aan de man gebracht. Beide organisaties hebben dus een belangrijk aandeel in dit succesvolle project.

Bewustwording

Het maken van tassen was niet alleen een creatieve manier van dagbesteding, het droeg ook bij aan de bewustwording van cliënten dat het goed is om af en toe iets voor een ander te doen.