Cursus
10 okt 2016

Nieuwe cursus naasten

Eind oktober start MET ggz met de cursus psycho-educatie voor naasten van mensen met een psychotische kwetsbaarheid. De cursus is bedoeld voor mensen die betrokken zijn bij de zorg voor een persoon die psychotische episodes heeft (gehad).

Een psychotische kwetsbaarheid heeft een grote impact op het leven van zowel cliënten als naasten. Naasten zijn vaak belangrijke steunpilaren voor de cliënt en partners in de zorg. Echter dit geeft soms ook een grote belasting voor de naaste: hij wil wel helpen, maar weet niet goed hoe.

Inhoud cursus

De cursus Psycho-educatie voor naasten van mensen met een psychotische kwetsbaarheid kan naastbetrokkenen helpen. In de cursus, die bestaat uit acht bijeenkomsten, komen onderwerpen aan bod als: wat is een psychose; medicatie, behandeling en eventuele opname; hoe met elkaar om te gaan; samen op weg naar herstel en voor jezelf zorgen. Ook is er aandacht voor het uitwisselen van ervaringen en het vinden van steun en herkenning bij elkaar.

Praktische informatie

De cursus wordt gegeven bij MET ggz, Minister Beversstraat 3 in Roermond. De kosten voor deelname bedragen € 25,-. Vooraf is er met iedere belangstellende een kennismakingsgesprek. Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met secretariaten MET ggz, telefoon: 0475-387474 of secretariaten@metggz.nl. Neem ook een kijkje op www.metggz.nl.

Download de folder