Actueel
12 apr 2016

Mbo-studenten bieden hulp en ondersteuning in Venray

Maandag 18 april 2016 vond de officiële opening plaats van het WijkLeerbedrijf Venray. Hiermee werd het startsein gegeven voor een uniek traject in Venray, waarbij studenten Helpende Zorg en Welzijn van ROC Gilde Opleidingen kosteloos hulp bieden aan bewoners in Venray.

De studenten staan onder begeleiding van professionals van o.a. MET ggz en helpen wijkbewoners in overleg bij allerlei informele zorgtaken. Van huishoudelijk werk tot samen wandelen en van boodschappen doen tot samen de dokter bezoeken.

Informele hulp

De hulp die vanuit het WijkLeerbedrijf wordt gegeven is informeel, dat wil zeggen dat het hulp is die ook door een familielid, buren of vrienden gegeven kan worden. Helaas heeft niet iedereen deze hulp, voldoende, voor handen. WijkLeerbedrijf Venray is er voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken, van jong tot oud. Het mes snijdt aan twee kanten: wijkbewoners krijgen hulp die zij nodig hebben en de studenten doen werkervaring op en ronden op deze manier hun opleiding af met een aantrekkelijke stageplaats.

Vraag hulp aan!

Het WijkLeerbedrijf in Venray is tot stand gekomen in samenwerking met MET ggz, Calibris Advies, gemeente Venray, ROC Gilde Opleidingen, Proteion, Vincent van Gogh en Synthese. Het WijkLeerbedrijf Venray is gevestigd in Odeon, Hoenderstraat 10-12 te Venray. Heeft u hulp nodig of kent u iemand die hulp goed kan gebruiken? Neem dan contact op met Jolanda Barents of Marja Smits, coördinatoren van het WijkLeerbedrijf via venray@wijkleerbedrijf.nl. Meer informatie: www.wijkleerbedrijf.nl/venray.