Actueel
11 apr 2016

Loftcomplex Weert officieel geopend

Op donderdag 9 april was het officiële openingsmoment van een nieuw loftcomplex aan de Parallelweg in Weert. Na de verbouwing is het pand, een voormalig kantoor, omgetoverd tot een woongebouw met 21 loft appartementen, waarvan er 11 zijn verhuurd aan MET ggz.

Samen wonen
In tien appartementen wonen cliënten van MET ggz met begeleiding. Het elfde appartement wordt gebruikt als woonkamer voor gezamenlijk gebruik. Mede door de grootschalige afbouw van het aantal zorgbedden is de ontwikkeling van ambulante zorg in een versnelling geraakt. Met een goede begeleiding kunnen ook onze cliënten in deze woonomgeving prima zelfstandig wonen’ aldus Sjef Vermeulen, bestuurder MET ggz.

Een andere bewoonster: ‘Het is bijzonder, en ook weer niet, om onder één dak te wonen met cliënten van MET ggz. Laatst nog heb ik bij één van de cliënten gegeten. En kreeg ik hulp van hem bij het boodschappen doen.’ De gezamenlijk woonkamer van MET ggz doet inmiddels dienst als centrale ontmoetingsplaats van het woongebouw. ‘Iedereen kan er binnenlopen voor een praatje, of een kopje koffie. Een fijne ontmoetingsplek voor ons allemaal.’

Creatieve lofts
In dit project zijn Wonen Limburg, Aannemersbedrijf Jongen-Meulen, Satijn Plus architecten en installateurs gezamenlijk aan de tekentafel tot creatieve oplossingen gekomen om het oude kantoorpand zo optimaal mogelijk te hergebruiken. En met de actieve en betrokken houding van de gemeente Weert heeft het geresulteerd in een snelle realisatie van dit bijzondere project.

Met behoud van het oorspronkelijk ontwerp is de industriële kantoorsfeer zoveel mogelijk intact gebleven. Een creatieve oplossing is bijvoorbeeld dat de badkamer en de keuken centraal in het appartement geplaatst zijn, zodat een woonruimte ontstaat die door de bewoner creatief en vrij in te richten is. Het zogenaamde loftprincipe. Daarnaast zijn extra geluidswerende aanpassingen gedaan en is een energiesprong van label C naar label A gerealiseerd.Foto's: Weert de Gekste