Actueel
25 jun 2015

Klussendienst MET ggz neemt deel aan Repair Café

Klussendienst 'De spijker op zijn kop' van MET ggz neemt deel aan het Repair Café Roermond. Elke laatste zaterdag van de maand staan enthousiaste vrijwilligers van het Repair Café Roermond klaar om mensen te helpen met het repareren van kapotte spullen. Het Repair Café is een samenwerking van Kringloopwinkel Het Goed, Klussendienst ´De Spijker op zijn kop´ van MET ggz en Transitie Roermond. Het Repair Café vindt elke laatste zaterdag van de maand (behalve juli en augustus) plaats van 12.00 – 16.00 uur in Het Goed, Dr. Philipslaan 49 b in Roermond.

De spijker op zijn kop

De klussendienst van De Spijker Op Zijn Kop is bedoeld voor mensen die niet in staat zijn zelf een klus uit te voeren of dit te organiseren of hulp kunnen krijgen van naasten of familie. Denk hierbij aan ouderen zonder sociaal netwerk, mensen met een zeer laag inkomen, mensen met een psychische aandoening of mensen met een beperking.

De medewerkers van de klussendienst doen werkervaring op en kunnen competenties ontdekken of uitbreiden. Dit is voor iedereen anders er wordt gekeken wat men al kan en wat de mogelijkheden zijn. Zodoende kan gekeken worden hoeveel training of begeleiding iemand nodig heeft bij het omgaan met gereedschap, veiligheid, plannen en hoe een klus het best aangepakt kan worden. Er wordt individuele- of groepsbegeleiding aangeboden en er wordt gekeken welke vervolgmogelijkheden op het gebied van arbeid de mensen willen.

Meer informatie: www.despijkeropzijnkop.eu.