Cursus
6 okt 2015

Chatcursus KOPstoring

MET ggz organiseert de komende tijd meerdere online cursussen voor jongeren die een ouder met psychische- en/of verslavingsproblemen hebben. De jongeren leren zo omgaan met de problematiek van de ouder en kunnen ervaringen delen met lotgenoten. De cursus wordt begeleid door twee professionals.

Inhoud cursus

De cursus Kopstoring is bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar. Zij kunnen via chatsessies online met elkaar praten over hoe het is om een vader of moeder te hebben met psychische en/of verslavingsproblemen en hoe zij daar mee om gaan. Ze krijgen tips en informatie van elkaar en van de chatbegeleiders. In acht online bijeenkomsten worden belangrijke onderwerpen besproken en oefeningen gedaan. De volgende thema’s komen aan bod: de ziekte van je ouder, de gevolgen voor jou, tijd voor jezelf maken, positief denken en je sociale netwerk.

Ervaringen deelnemers

Voordelen van deze online cursus zijn de anonimiteit en laagdrempeligheid. Dit blijkt ook uit de ervaringen van deelnemers: "Het is wel vreemd om online een cursus te volgen, maar ook een heel prettige en veilige manier. Je kunt gewoon thuisblijven en op de chat durf je toch meer te zeggen dan in real life. Je bent opener en je schaamt je minder omdat de andere cursisten je niet kunnen zien. Dat ik dan thuis kan blijven is ook ideaal. Je zit in een vertrouwde omgeving die je kent. Dat geeft toch een gevoel van rust.”

Praktische informatie

Via de website www.kopstoring.nl kunnen jongeren vanaf 16 jaar zich aanmelden.