Actueel
8 mrt 2016

Buurtkring de Kemp: deelnemers en vrijwilligers gezocht

MET ggz neemt deel aan het project Buurtkring in de wijk de Kemp in Roermond. De doelstelling van Buurtkring is het realiseren van een ondersteuningsnetwerk voor zelfstandig wonende inwoners in een kwetsbare positie. Daardoor verbetert hun kwaliteit van leven en de leefbaarheid in de wijk. De inwoners worden ondersteund door een vrijwilliger die ook woonachtig is in de buurt.

Ondersteuning in een eigen netwerk in eigen buurt

De deelnemers binnen buurtkring De Kemp helpen en ontmoeten elkaar regelmatig. Voor een praatje, maar ook om iets voor een ander te betekenen (Maai jij mijn gras? Dan kook ik voor jou.) De vrijwilliger helpt deelnemers te ontdekken wat er in hun buurt te doen is, daar onderdeel van uit te maken en ondersteunt hen om iets voor elkaar te betekenen. De vrijwilliger geeft net dat stukje vertrouwen en hulp dat de deelnemers van Buurtkring de Kemp nodig hebben om zelfstandig te kunnen leven, onderdeel uit te maken van de buurt en hun eigen talenten in te zetten voor anderen.

Daarnaast biedt de vrijwilliger ook individueel ondersteuning bij bepaalde hulpvragen zoals het invullen van een formulier of een ‘goed gesprek’ over hoe de dag is geweest. Als de deelnemers meer hulp nodig hebben, kan de vrijwilliger terugvallen op de projectleider die een korte lijn heeft met de professionals in de buurt. Het project wordt gedragen door de Roermond, Wonen Limburg, Daelzicht, MET ggz, Zorgteam Roermond en OZO Doe ik mee.

Meer weten of vrijwilliger worden?

Voor Buurtkring de Kemp zijn wij nog op zoek naar mensen die willen deelnemen aan het project of zich willen inzetten als vrijwilliger. Heeft u interesse? Neem dan contact op met:

Projectleider Buurtkring Sandra van Leeuwen via 06-22647220 of sandra.vanleeuwen@ozodoeikmee.nl.