Wachttijden

MET ggz doet er alles aan om de wachttijden zo kort mogelijk houden. Toch kan het soms gebeuren dat u moet wachten voordat u een eerste gesprek krijgt of voordat de behandeling van start gaat. Wij geven op deze pagina een indicatie van onze wachttijden voor behandeling op basis van de gemiddelde wachttijden over de afgelopen 2 maanden (retrospectieve wachttijden). Uw huisarts heeft inzage in de prospectieve (verwachte) wachttijden. Wilt u zich aanmelden voor begeleiding, dan zijn de wachttijden afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Twee soorten wachttijd

  • Aanmeldwachttijd: het aantal weken vanaf je aanmelding tot het eerste (intake)gesprek
  • Behandelwachttijd: het aantal weken tussen de intake en de start van de behandeling. Deze wachttijd kan per persoon verschillen. Het ligt eraan hoe complex de klachten zijn en of er nog extra onderzoek nodig is. Bijvoorbeeld omdat het nog niet helemaal duidelijk is wat er aan de hand is.

Verschillende locaties

De wachttijd kan ook per locatie anders zijn. Vind je het geen probleem om naar een andere locatie te gaan als de wachttijd daar korter is? Laat dit dan weten bij jouw aanmelding.

Verzekeraars

De wachttijd is per verzekeraar anders. Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kun je altijd contact opnemen met ons. Je kunt ook je verzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Je verzekeraar kan je ondersteunen, zodat je - vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder - binnen 4 weken een intakegesprek krijgt en dat de behandeling start binnen 10 weken vanaf de intake. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de Treeknormen).

In crisissituaties geen wachttijden

De wachttijden gelden niet voor crisissituaties. Onze crisisdienst is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar en is actief in de gemeenten Echt-Susteren (alleen in Echt, Koningsbosch, Maria-Hoop en Sint Joost), Leudal, Maasgouw, Roerdalen en Roermond. Buiten kantooruren zijn wij óók actief in de gemeenten Weert en Nederweert.

Aanmeldwachttijd

Geactualiseerd op 2 juli 2019.

Aantal weken vanaf aanmelding tot eerste (intake)gesprek

Echt

Roermond

Venlo

Weert

Leudal
Basis ggz jeugd 4 4 3 3  
Specialistische ggz jeugd 4 4 3 3  

lege cel: geen aanbod op betreffende locatie

Behandelwachttijd

Geactualiseerd op 2 juli 2019.

Kinderen en jeugd

Aantal weken vanaf

1e intake tot 1e behandelcontact

Hoofddiagnose

Echt

Roermond

Venlo

Weert

Leudal

ADHD

2 2 2 2  

Angststoornis

2 2 2 2  

Autisme

2 2 2 2  

Depressie/
stemmingsstoornis

2 2 2 2  

Basis ggz

2

2 2 2  

Persoonlijkheidsstoornis

  2 2 2  
Diagnostiek 8 8 8 8  
Traumabehandeling   2 2 2  

lege cel: geen aanbod op betreffende locatie

Hulp nodig bij psychische klachten? Wij staan voor je klaar.