Wachttijden

MET ggz doet er alles aan om de wachttijden zo kort mogelijk houden. Toch kan het soms gebeuren dat je moet wachten voordat je een eerste gesprek krijgt of voordat de behandeling van start gaat.

Wij geven op deze pagina een indicatie van onze wachttijden voor behandeling. Wil je je aanmelden voor begeleiding, dan zijn de wachttijden afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Twee soorten wachttijd

  • Aanmeldwachttijd: aantal weken vanaf je aanmelding tot het eerste (intake)gesprek.

    De aanmeldwachttijd wordt berekend op basis van de verwachte aanmeldwachttijden (prospectief).
     
  • Behandelwachttijd: aantal weken tussen de intake en het moment dat de behandeling daadwerkelijk van start gaat. Deze wachttijd is afhankelijk van hoe ingewikkeld de klachten zijn en of er aanvullend onderzoek nodig is om tot een diagnose en behandelvoorstel te komen. De behandelwachttijd kan dus per persoon verschillen.

    De behandelwachttijd wordt berekend op basis van de gemiddelde behandelwachttijden over de afgelopen twee maanden (retrospectief).

Verschillende locaties

De wachttijd kan ook per locatie anders zijn. Vind je het geen probleem om naar een andere locatie te gaan als de wachttijd daar korter is? Laat dit dan weten bij jouw aanmelding.

Verzekeraars

De wachttijd is per verzekeraar anders. Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kun je altijd contact opnemen met ons. Je kunt ook je verzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Je verzekeraar kan je ondersteunen, zodat je - vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder - binnen 4 weken een intakegesprek krijgt en dat de behandeling start binnen 10 weken vanaf de intake. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de Treeknormen).

In crisissituaties geen wachttijden

De wachttijden gelden niet voor crisissituaties. Onze crisisdienst is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar en is actief in de gemeenten Echt-Susteren (alleen in Echt, Koningsbosch, Maria-Hoop en Sint Joost), Leudal, Maasgouw, Roerdalen en Roermond. Buiten kantooruren zijn wij óók actief in de gemeenten Weert en Nederweert.

Aanmeldwachttijd

Geactualiseerd op 11 september 2019

Basis ggz Jeugd

Aantal weken vanaf aanmelding tot eerste (intake)gesprek

Echt

Roermond

Venlo

Weert

Basis ggz jeugd 4 4 3 3

lege cel: geen aanbod op betreffende locatie

Specialistische ggz Jeugd

Aantal weken vanaf aanmelding tot eerste (intake)gesprek

Echt

Roermond

Venlo

Weert

Specialistische ggz jeugd 4 4 3 3

lege cel: geen aanbod op betreffende locatie

Behandelwachttijd

Geactualiseerd op 11 september 2019

Basis ggz Jeugd

Aantal weken vanaf 1e intake tot 1e behandelcontact

Echt

Roermond

Venlo

Weert

Basis ggz jeugd 0 0 0 0


Specialistische ggz Jeugd

Aantal weken vanaf

1e intake tot 1e behandelcontact

Echt

Roermond

Venlo

Weert

Diagnostiek

8 8 6 6

Behandeling

2 2 3 2

lege cel: geen aanbod op betreffende locatie

Hulp nodig bij psychische klachten? Wij staan voor je klaar.