Wachttijden

MET ggz doet er alles aan om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. Toch kan het soms gebeuren dat je moet wachten voordat je een eerste gesprek krijgt of voordat de behandeling van start gaat.

Wij geven op deze pagina een indicatie van onze wachttijden voor behandeling. Wil je je aanmelden voor begeleiding, dan zijn de wachttijden afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Twee soorten wachttijd

  • Aanmeldwachttijd: aantal weken vanaf je aanmelding tot het eerste (intake)gesprek.

    De aanmeldwachttijd is een gemiddelde op basis van de verwachte aanmeldwachttijden (prospectief). Afhankelijk van je klacht, kan de werkelijke aanmeldwachttijd afwijken.
     
  • Behandelwachttijd: aantal weken tussen de intake en het moment dat de behandeling daadwerkelijk van start gaat. Deze wachttijd is afhankelijk van hoe ingewikkeld de klachten zijn en of er aanvullend onderzoek nodig is om tot een diagnose en behandelvoorstel te komen. De behandelwachttijd kan dus per persoon verschillen.

    De behandelwachttijd is een gemiddelde van de behandelwachttijden over de afgelopen twee maanden (retrospectief).

Verschillende locaties

De wachttijd kan ook per locatie anders zijn. Vind je het geen probleem om naar een andere locatie te gaan als de wachttijd daar korter is? Laat dit dan weten bij jouw aanmelding.

Verzekeraars (jongeren vanaf 18 jaar)

De wachttijd is per verzekeraar anders. Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kun je altijd contact opnemen met ons. Je kunt ook je verzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Je verzekeraar kan je ondersteunen, zodat je - vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder - binnen 4 weken een intakegesprek krijgt en dat de behandeling start binnen 10 weken vanaf de intake.

Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de Treeknormen).

In crisissituaties geen wachttijden

De wachttijden gelden niet voor crisissituaties. Onze crisisdienst is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar en is actief in de gemeenten Echt-Susteren (alleen in Echt, Koningsbosch, Maria-Hoop en Sint Joost), Leudal, Maasgouw, Roerdalen en Roermond. Buiten kantooruren zijn wij óók actief in de gemeenten Weert en Nederweert.

Aanmeldwachttijd

Geactualiseerd op 5 juni 2024. lege cel: geen aanbod op betreffende locatie
*wegens capaciteitsproblemen op locatie Echt, kan het zijn dat jeugdigen op locatie Roermond worden ingepland voor intake en/of behandeling

Basis ggz Jeugd
Aantal weken vanaf aanmelding tot eerste (intake)gesprek

  Echt Roermond Weert
Basis ggz jeugd 9* 10 8

 

Specialistische ggz Jeugd
Aantal weken vanaf aanmelding tot eerste (intake)gesprek

  Echt Roermond Weert
Specialistische ggz jeugd 9* 10 8

 

Behandelwachttijd

Geactualiseerd op 5 juni 2024lege cel: geen aanbod op betreffende locatie

Basis ggz Jeugd
Aantal weken vanaf 1e intake tot 1e behandelcontact

  Echt Roermond Weert
Basis ggz jeugd 4 4 6


Specialistische ggz Jeugd
Aantal weken vanaf 1e intake tot 1e behandelcontact

  Echt Roermond Weert

Diagnostiek

4 4 6

Behandeling

4

4

6

 

Toelichting op wachttijden

De wachttijd gaat in op het moment dat wij de aanmelding, de verwijzing van de huisarts en/of de beschikking van de gemeente én de toestemmingsverklaring hebben ontvangen. Als je alleen een verwijzing hebt, zorgen wij voor de beschikking.

De hierboven genoemde wachttijden zijn een indicatie. Aan het overzicht kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.