Voor wie?
Voor (jong)volwassenen met zwaardere psychische problematiek bij wie psychische problemen in de monodisciplinaire ggz nog niet zijn opgelost of bij wie de psychische problemen van complexere of ernstigere aard zijn.
Wanneer kun je niet in aanmerking komen?
Je kunt geen gebruik maken van onze multidisciplinaire behandeling als er sprake is van een actueel verslavingsprobleem dat op de voorgrond staat of wanneer er bij jou een verstandelijke beperking speelt. Wij bieden geen behandeling voor eetstoornissen en autisme.
Wat houdt multidisciplinaire behandeling in?
MET ggz verzorgt in Maastricht vier specialistische behandelprogramma’s:
In het eerste gesprek leg je jouw probleem voor. De behandelaar stelt de diagnose en bespreekt met jou wat er aan gedaan kan worden. Dit wordt vastgelegd in een behandelplan. In de behandeling werk je vervolgens samen aan een oplossing. Meestal is er een wachttijd tussen jouw aanmelding en intake. De duur ervan staat vermeld op onze website: doorklik naar wachttijden.
In de meeste gevallen duurt multidisciplinaire behandeling minimaal een half jaar tot maximaal twee jaar. De behandeling kan in groep plaatsvinden of individueel of kan een combinatie zijn van beide.
E-health bij je behandeling
Digitale zorg is onderdeel van jouw behandeling. MET ggz heeft een uitgebreid aanbod digitale zorg. Via online modules en een digitaal dagboek kun je 24 uur per dag aan je herstel werken. Binnen onze multidisciplinaire behandeling gebruiken we modules vanuit het platform Minddistrict. Dit zijn gebruiksvriendelijke modules die je zelfstandig en/of met coaching van je behandelaar kunt doorlopen. Je doet dit binnen een beveiligd platform waarbij je privacy gegarandeerd is.
Waar bieden wij multidisciplinaire behandeling?
Wij bieden behalve in Maastricht ook multidisciplinaire behandeling voor (jong)volwassenen op onze locaties in Hoensbroek en Roermond. Per locatie kan het verschillen voor welke psychische problematiek je terecht kan.
Aanmelden
Een verwijzing voor multidisciplinaire behandeling kun je krijgen via je huisarts of een andere specialist die daartoe bevoegd is. Als je een verwijzing krijgt toegekend, dan stuurt de verwijzer deze naar ons door. Je ontvangt vervolgens per post een schriftelijke uitnodiging van ons voor een afspraak.