Preventie

Als verwijzer wilt u tijdig iemand kunnen helpen. Misschien maakt u zich zorgen om iemand die dreigt psychische klachten te ontwikkelen of hun naasten. Of misschien wilt u als gemeente inwoners informeren over psychische problematiek én hoe deze te voorkomen. Maar hoe pakt u dat het beste aan? Welk preventie-aanbod is er voorhanden? En is het mogelijk om passend aanbod te ontwikkelen? De preventiewerkers van MET ggz denken graag met u mee en bieden advies op maat.

Werkwijze

Persoonlijk advies

We kunnen het ons goed voorstellen dat u, ondanks uw kennis en bereidheid, soms niet weet hoe u het beste iemand kunt ondersteunen. Of u nu zoekt naar advies met betrekking tot welk aanbod het meest passend is, of u de mogelijkheden wil bespreken met betrekking tot het ontwikkelen van nieuw aanbod: wij denken graag met u mee. Neem contact op met onze preventiewerkers, via 088 – 114 94 94 of e-mail naar preventie@metggz.nl. 

We doen het samen

Goede preventie bieden doen we niet alleen. Daarom werken we bij de organisatie en uitvoering van onze preventieactiviteiten nauw samen met cliënten, hun naasten, ervaringsdeskundigen en hulpverleners van MET ggz. 

Doelgroepen

We ondersteunen met een toegankelijk en breed aanbod aan preventieve activiteiten voor verschillende doelgroepen.

Mensen met verhoogd risico op ontwikkeling van psychische problemen

Denk bijvoorbeeld aan kinderen die opgroeien bij een ouder met psychische problemen of verslavingsproblemen (KOPP-KOV). Maar ook aan mensen uit het sociale netwerk van een persoon met psychische problematiek.

Mensen met lichte psychische klachten

Bij mensen met lichte psychische klachten is onze ondersteuning erop gericht om verergering van deze klachten te voorkomen of acceptatie ervan te vergroten. Kortom, het mentaal gezond voelen.

Professionals en vrijwilligers

Aan professionals en vrijwilligers bieden we preventie-voorlichting, -scholing, -consultatie en -ondersteuning. We helpen u graag om vaardiger te worden in het (vroegtijdig) signaleren van (ontwikkelende) psychische problemen en het omgaan met gedrag dat voortvloeit uit psychische problematiek.

Preventie-aanbod

Natuurlijk kunt u zelf een kijkje nemen in ons preventie-aanbod. Ook als u naar aanleiding van dit aanbod vragen hebt, staan wij voor u klaar.

Bekijk ons preventieaanbod voor

Samen bereik je meer dan alleen. Daarom werken we nauw samen met professionals in de ggz.

Preventie-aanbod

Bekijk ons preventieaanbod voor

Persoonlijk advies

Wilt u meer informatie over onze activiteiten, werkwijze en mogelijkheden? Wij staan u graag te woord. Neem contact op met onze preventiewerkers, via 088–114 94 94 of e-mail naar preventie@metggz.nl.

#