Familiespreekuur

Heeft u behoefte aan informatie over de psychische klachten van uw partner, kind of familielid? Of wilt u graag meer weten over de ondersteuningsmogelijkheden en de geestelijke gezondheidszorg? Dan kunt u terecht bij het familiespreekuur van MET ggz.

Voor wie?

Het familiespreekuur is toegankelijk voor naasten van mensen die een specialistische behandeling volgen bij MET ggz. Daarnaast is het noodzakelijk dat diegene die in behandeling is bij MET ggz ermee instemt dat zijn/haar naaste gebruik maakt van dit spreekuur én dat deze naaste geregistreerd staat als relatie in het dossier van diegene die zorg ontvangt. 

Wat houdt het in?

We voorzien u in maximaal drie gesprekken van informatie, omgangsadviezen en ondersteuning. Als het nodig is, zoeken we passende hulp voor u. Onderwerpen die in het Familiespreekuur doorgaans aan bod komen zijn:

  • Algemene voorlichting en/of informatie over de psychische gezondheid van de naaste
  • Omgaan met eigen gevoelens zoals angst, onzekerheid, schuld of schaamte
  • Aandacht en zorg hebben voor uzelf (als naaste). 

Goed om te weten: het familiespreekuur staat los van de behandeling van de cliënt. We verstrekken geen persoonlijke informatie over de cliënt en zijn/haar begeleiding of behandeling. De gesprekken zijn niet bedoeld voor klachtenbemiddeling.

Naast het persoonlijk contact in het familiespreekuur kunnen naasten voor informatie en ondersteuning ook terecht bij Naasten in krachtLabyrint in perspectief of bij psychosegevoeligheid Ypsilon

Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor het familiespreekuur? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088 – 1149494.

Naasten_2.jpg