MET focus - basis ggz

Wist je dat 44% van alle mensen ooit psychische problemen ervaart in het leven? Als het even psychisch niet zo goed gaat, is dat dus heel normaal. Als het niet lukt om op eigen kracht deze problemen op te lossen, is MET ggz er. Wij helpen mensen om te herstellen van hun psychische problemen.

Zorg op maat

MET ggz begeleidt en behandelt mensen met psychische klachten. Wat het beste bij je past, is uiteraard afhankelijk van je hulpvraag. Jouw huisarts verwijst je naar ons door en samen met jou bespreken we hoe we je kunnen helpen en ondersteunen.  Wij werken met veel huisartsen samen en hebben meerdere vestigingen in Limburg, waardoor hulp in de meeste gevallen dichtbij is.

Wij ondersteunen u graag

Met veelvoorkomende psychische problemen zoals depressies, angsten en burn-out kun je terecht bij de basis ggz. Een psycholoog of gespecialiseerde verpleegkundige pakt samen met jouw je psychisch probleem concreet en praktisch aan. Vaak zijn een aantal gesprekken voldoende om je weer op weg te helpen. Denk niet te lang “ik los mijn problemen zelf wel op” of “zo erg is het nou ook weer niet”. Juist als je er op tijd bent, kan een behandelaar je snel weer op weg helpen.

Binnen de basis ggz worden kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen gericht behandeld voor bijvoorbeeld:

 • Depressie
 • ADHD / ADD
 • Angst / piekeren
 • Traumatische ervaring
 • Relatieproblemen
 • Persoonlijkheidsproblemen
 • Milde verslaving
 • Dwangstoornissen
 • Onzekerheid/sociale vaardigheden
 • Langdurige psychiatrische klachten
 • Overspannen, burn-out (werkgerelateerde klachten worden niet vergoed door de zorgverzekering)

Ook bieden wij diverse therapieën en trainingen: Therapie- en trainingsaanbod

Een behandeling binnen de basis ggz duurt meestal een paar maanden en hooguit een jaar. Soms is het ook mogelijk om een gedeelte van de behandeling online te volgen. Download ook de folder over de basis ggz.

Herstelondersteunende zorg

Bij MET focus werken we vanuit de herstelgedachte. De visie hierbij is om het persoonlijk herstel van de cliënt te ondersteunen.

Deze zorg is gebaseerd op de kwaliteitsstandaarden voor de ggz, zoals beschreven op www.ggzstandaarden.nl. Op www.thuisarts.nl vind je cliëntgerichte informatie over bijvoorbeeld angstklachten, somberheid of omgaan met psychische klachten die is gebaseerd op de relevante standaarden.

Cliëntervaringen

Met behulp van de CQ-index meten we de ervaringen van cliënten in onze basis ggz. Over 2018 beoordeelden cliënten de basis ggz van MET ggz, MET focus, met een mooie 7,9. Cliënten zijn dus tevreden over hun behandeling.

Een van de aandachtspunten die uit het onderzoek naar voren is gekomen, is het betrekken van naasten bij de behandeling. We schenken in 2019 dan ook bijzondere aandacht aan het verbeteren van de rol van naasten bij een behandeling.

Keurmerk Basis GGZ

MET ggz beschikt over het Keurmerk Basis GGZ. Zorgaanbieders van basis ggz laten met het keurmerk zien dat ze zich extra inspannen voor de juiste zorg op het juiste moment.

Hulp nodig bij psychische klachten? Wij staan voor je klaar.