Begeleiding ambulant

MET de wijk kent twee verschillende indicaties voor ambulante begeleiding, begeleiding bij uw thuis. WMO en WLZ. 

WMO: U woont zelfstandig en zorgt zelf voor uw levensonderhoud. U kunt zich goed redden, maar op een of meer levensgebieden heeft u (tijdelijk) ondersteuning nodig.

WLZ MPT (modulair pakket thuis): U woont zelfstandig en zorgt zelf voor uw levensonderhoud. U kunt zich met behulp naasten en met de inzet van een of meerdere zorginstanties thuis redden.

Hoe werkt het?

De begeleiders van MET de wijk komen één tot enkele uren per week bij u thuis. Op basis van de beschikking van de gemeente of het CIZ stellen we samen met u een persoonlijk begeleidingsplan vast. Daarin staan de doelen waaraan u wilt werken. Denk aan een weekindeling waar u zich prettig en nuttig bij voelt, een betere relatie met uw familie of meer vrienden om u heen of steviger in uw schoenen staan.

Tijdens de begeleiding gaan we met u aan de slag om die doelen te bereiken. Soms kan het nodig zijn om (tijdelijk) dingen van u over te nemen, zodat u zelfstandig kunt blijven wonen. Natuurlijk gebeurt dit altijd in samenwerking met u en uw naasten en anderen mensen of instanties die bij u betrokken zijn

​​​​​​​​​​​​​​Belangrijk om te weten:

  • we werken in de begeleiding actief samen met uw netwerk. Bijvoorbeeld uw gezin, vrienden, familie, werkgever en uw behandelaar;
  • we bieden ook mogelijkheden zoals eHealth (digitale ondersteuning van de zorg), begeleiding via beeldbellen en groepstrainingen;
  • we kijken regelmatig met u of het lukt om de doelen in het persoonlijk begeleidingsplan te halen. En sturen bij als dat nodig is.
  • waar nodig zetten we graag onze ervaringsdeskundigen in om u te ondersteunen bij uw herstelproces Vermelding ervaringsdeskundigen?

Voor wie is het?

U komt in aanmerking voor begeleiding als u:

  • 18 jaar of ouder bent;
  • een Wmo-indicatie voor begeleiding heeft;
  • zelfstandig woont en zelf in uw levensonderhoud voorziet.