Zó kunnen wij je helpen

MET ggz kan je op allerlei manieren helpen als je psychische klachten hebt. We bieden bijvoorbeeld trainingen en gespreksgroepen, begeleiding, onderzoek en behandeling.

Wat is het verschil tussen behandeling en begeleiding?

Bij behandelen gaat het om de inzet van gerichte en bewezen werkzame behandelingen of onderzoek, met diagnostiek of gedragsverandering als doel. Voorbeelden zijn traumaverwerking, onderzoek naar ADHD of systeemtherapie.

Bij begeleiden gaat het om de ondersteuning van jeugdigen en/of zijn netwerk in het dagelijks leven. Voorbeelden van begeleiding zijn; onderzoek waar iemand plezier in heeft, hoe iemand omgaat in het aangaan van contacten met anderen, het aanbrengen van structuur maar ook een luisterend oor bieden kan onderdeel zijn.

Begeleiding kan ondersteunend zijn aan de behandeling. Bijvoorbeeld bij het oefenen van nieuw gedrag of het toepassen van geleerde technieken.

Op onderstaande pagina’s leggen we uit wat we allemaal voor je kunnen doen. Dit is ook na te lezen in Folder MET ggz Kind en Jeugd.  Heb je nog vragen? Bel ons dan op 088-1149494.

jonge vrouw in gesloten houding hoort behandelaar aan