Rechten en verwachtingen

Jouw rechten als cliënt

Als je begeleiding of behandeling van MET ggz krijgt, heb je een aantal rechten. Denk aan het recht op hulp, recht op privacy, recht om jouw dossier te bekijken etc. Wil je precies weten waar je recht op hebt? Download dan de folder Samen voor uw herstel.

Informatie die met verwijzer wordt gedeeld

Wij betrekken je verwijzer op verschillende momenten bij jouw behandeling, tenzij je aangeeft dat je dit niet wil.

Dat doe je door het bezwaarformulier uit te printen, in te vullen en op te sturen naar:

MET ggz
t.a.v. Zorgadministratie
Postbus 21
6040 AA  Roermond

Je kunt het ingevulde formulier ook e-mailen naar zorgadministratie@metggz.nl.

Normaal gesproken berichten wij jouw verwijzer zodra je bij ons in behandeling komt. Bij het afronden van de behandeling berichten wij je verwijzer nog een keer, over hoe de behandeling verlopen is en de bereikte resultaten. Ook kan het nodig zijn dat wij tussentijds contact opnemen met je verwijzer, bijvoorbeeld over medicatie of wanneer je behandeling tussentijds verandert.

Dit verwachten we van jou

Jij verwacht iets van ons, wij mogen ook een aantal zaken van jou verwachten. Zo ben je verplicht om je te paspoort of ID-kaart te laten zien als je de eerste keer bij ons komt. En krijg je een nieuw adres of telefoonnummer? Of is er iets anders gewijzigd in jouw gegevens? Geef dit dan aan ons door. In de folder
Samen voor uw herstel lees je er meer over.

Verhinderd? Meld je op tijd af

Kun je niet naar een behandelafspraak komen? Meld je dan minimaal 24 uur van tevoren af. Als je je niet afmeldt, is de agenda van de behandelaar leeg. Deze tijd gaat dan verloren. Wij sturen je dan een rekening van € 65,00: het wegblijftarief. Je zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet, dus je moet ze zelf betalen!