Kosten

Als je begeleiding of behandeling van MET ggz krijgt, kost dat natuurlijk geld. Gelukkig wordt het meeste daarvan vergoed door je zorgverzekeraar of betaald door je gemeente. Soms betaal je nog een eigen bijdrage. Je gemeente of zorgverzekeraar kan je vertellen hoe hoog die eigen bijdrage is.

Goed om te weten

Als je jonger bent dan 18 jaar, wordt onze ondersteuning vergoed door je gemeente (Jeugdwet). Daarbij maakt het niet uit of je komt voor begeleiding of behandeling. Vanaf 18 jaar zit daar wel verschil in:

  • Begeleiding: de gemeente betaalt (gedeeltelijk) de ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning, de Wet langdurige zorg of de Participatiewet. Als je begeleiding krijgt op het gebied van studie of werk, kan het ook zijn dat je werkgever of het UWV betalen.
  • Behandeling: jouw zorgverzekeraar vergoedt (gedeeltelijk) de behandeling. Let op: hierbij geldt ook het eigen risico.

Verhinderd? Meld je op tijd af

Kun je niet naar een behandelafspraak komen? Meld je dan minimaal 24 uur van tevoren af. Als het je niet lukt om minimaal 24 uur van tevoren de afspraak af te zeggen, brengen wij een bedrag van € 65,00 in rekening. Dit is slechts een gedeelte van de kosten die MET ggz maakt doordat de afspraak niet door kan gaan. Deze kosten worden niet vergoed door jouw zorgverzekeraar. Je zult deze kosten dus zelf moeten betalen.

Hulp nodig bij psychische klachten? Wij staan voor je klaar.