24 jan 2019

WOLK, een indrukwekkende voorstelling

In de avond van16 januari vond de uitverkochte theatervoorstelling ''WOLK'' plaats in de schouwburg van Venray. De voorstelling gaf het publiek een kijkje in de wereld van hoofdrolspeelster Eva, die met een postpartum depressie leeft. Niets in haar leven is nog zeker behalve één ding: ze móet en zal beter worden. Het was een indrukwekkende voorstelling met pakkende scenes, die door dans extra krachtig overkwamen.

De samenwerking van zorginstelling VGZ en A.S.O. Productions (eigenaren Mike en Willemijn Weerts) vloeide voort uit een gebeurtenis in het verleden van Willemijn Weerst, die na de geboorte van hun tweede kindje een postpartum depressie had. De voorstelling is in productie gegaan naar aanleiding van de landelijke campagne die in juni 2018 van start ging om postpartum depressie bespreekbaar te maken. 

Het publiek was erg divers door onder andere de aanwezigheid van professionals uit verschillende zorgtakken, waaronder: kindergeneeskunde, huisartsen en Jeugdzorg. Ook de wethouder van Venray, Anne Thielen en de organisatoren van de vier instellingen waren bij deze voorstelling aanwezig (zie de afbeelding). Kortom, deze avond was een groot succes.

WOLK is tot en met 5 februari 2019 te aanschouwen in verschillende Nederlandse theaters. 

wolk.png