Actueel
18 okt 2017

Start online chatcursus kopstoring

Op dinsdagavond 24 oktober van 18.30 — 20.00 uur start er weer een online chatcursus Kopstoring. Deze wordt gegeven door MET ggz.

Voor wie?

De cursus ‘Kopstoring’ is bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar die een ouder hebben met psychische en/of verslavingsproblemen. In deze cursus kunnen jongeren met elkaar praten over hoe het is om een vader of moeder met psychische en/of verslavingsproblemen te hebben en hoe zij daar mee om kunnen gaan. Ze krijgen tips en informatie van elkaar en van de chatbegeleiders. In deze cursus worden in acht online chatbijeenkomsten belangrijke onderwerpen besproken en oefeningen gedaan.

Thema’s:

  • de ziekte van je ouder,
  • de gevolgen voor jou,
  • tijd voor jezelf maken,
  • positief denken
  • sociale netwerk.

Voordelen zijn de anonimiteit en laagdrempeligheid van de online cursus. Dit blijkt ook uit een van de opmerkingen van een deelneemster:
"Het is wel vreemd om zo een cursus te volgen, maar ook een heel prettige en veilige manier. Je kunt gewoon thuisblijven en op de chat durf je toch meer te zeggen dan in real life. Je bent opener en je schaamt je minder, omdat de andere cursisten je niet kunnen zien. Dat ik dan thuis kan blijven is ook ideaal. Je zit in een vertrouwde omgeving die je kent. Dat geeft toch een gevoel van rust”.

Aanmelden
De aanmeldingsprocedure neemt enige tijd in beslag. Het is daarom gewenst zo snel mogelijk in te schrijven.

Aanmelden en informatie via de website www.kopstoring.nl.