13 aug. 2020

PsyQ Online behandeling – ook geschikte methode voor jou?

Voor mensen met psychische problemen waarvoor een specialistische behandeling noodzakelijk is bestaat, naast een reguliere behandeling, ook de mogelijkheid om volledig online behandeld te worden. Wat zijn de voordelen van een online behandeling en voor wie is het geschikt? We leggen het graag aan je uit.

Zelf kiezen waar je behandeld wordt

Eén van de grootste voordelen van een volledige online behandeling is dat je niet naar een locatie hoeft te komen. Je kiest zelf waar je de online behandeling volgt. Thuis, maar bijvoorbeeld ook op het werk waar je tussen twee afspraken in een behandelsessie volgt. Kortom je hebt geen reistijd naar de behandellocatie meer. Ook is het gemakkelijker om tussendoor contact te hebben met je behandelaar. Dit betekent niet dat je behandelaar altijd direct reageert, maar je hoeft dan niet te wachten tot de volgende behandelsessie.

Voor wie is het geschikt?

Op dit moment bieden we voor meerdere psychische problemen een online behandeling aan. Mocht je voorkeur hebben voor een volledige online behandeling, dan bekijken we samen of dit voor jou een geschikte methode is om te herstellen. Dit doen we door middel van een screening.

Om een online behandeling te kunnen starten, is het noodzakelijk dat je een smartphone hebt en overweg kunt met het gebruik van apps.

De behandelapp

Bij PsyQ Online vindt de behandeling plaats via een beveiligde omgeving in de app genaamd NiceDay. Daar registreer je hoe je je voelt, voer je opdrachten uit en hou je een dagboek bij. Ook heb je contact met je behandelaar via NiceDay door middel van chat en beeldbellen. Als je bijvoorbeeld merkt dat het niet goed gaat, zoek je gemakkelijker contact met je behandelaar. Doordat jouw behandelaar naar jouw registraties kijkt, krijg je gerichte feedback op die momenten dat het ertoe doen.

PsyQ Online behandelprogramma’s

Op dit moment is het mogelijk om voor depressie en angst een online behandeling te volgen, bekijk de actuele wachttijden.

De voordelen van PsyQ Online:

-          Volledig online, geen reistijd

-          Snel starten; voor Depressie en Angst geen wachttijden

-          Contact met je behandelaar binnen handbereik via je smartphone

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met Linda Litjens of Michiel van de Goor via telefoonnummer 088–114 94 94.

#
#