20 mrt 2019

Nieuwe training TANDEM – voor mensen met dementie in een vroeg stadium en hun mantelzorgers

In Maastricht en Roermond start MET ggz met een nieuwe mindfulnesstraining voor mensen met dementie in een vroeg stadium: TANDEM (Training Aandacht voor mensen met DEmentie in een vroeg stadium en hun Mantelzorgers).

In het Nederlands kan mindfulness vertaald worden als ‘opmerkzaamheid’, het met aandacht aanwezig zijn in het moment, zonder hierover te oordelen of het anders te willen. Recent onderzoek laat zien dat mindfulness een bijdrage kan leveren aan het welzijn van mensen met dementie in een vroege fase en hun mantelzorgers. 

Voor TANDEM werd de mindfulnesstraining aangepast voor mensen met een beginnende vorm van dementie, die samen met hun partner of mantelzorger het programma willen volgen.

Start in Maastricht op 8 mei

De training start op woensdag 8 mei 2019 in Maastricht, van 13.30 - 15.30 uur. De training wordt gegeven door Birgit Senden en Jenny Stolte. De bijeenkomsten duren steeds twee uur en bestaan uit aandachtsoefeningen, eenvoudige bewegingsoefeningen en het uitwisselen van ervaringen met de andere deelnemers.

Meer informatie en aanmelden

Wilt u meer informatie over de training? Of bent u geïnteresseerd in deelname? Neem dan contact op met trainer en gedragstherapeut Jenny Stolte: jstolte@metggz.nl.

Lees ook de folder TANDEM.