3 okt 2022

MET ggz partner in ZorgStart

ZorgStart helpt inwoners aan een baan in de zorg

Op 1 oktober 2022 is ZorgStart van start gegaan in de regio Noord- en Midden-Limburg. Op initiatief van 14 zorgorganisaties waaronder MET ggz bieden we via ZorgStart kansen voor mensen met een hart voor de zorg en komen we tegemoet aan de toenemende vraag van naar personeel in de zorg. 

ZorgStart is er voor elke inwoner van Noord- en Midden-Limburg die wil ontdekken of de zorg iets voor hem of haar is. Met of zonder zorgachtergrond, dat maakt bij ZorgStart niet uit. Iedereen is welkom! Bij ZorgStart kan een geïnteresseerde inwoner zich oriënteren op de verschillende zorgvragen, maar ook op opleidingen, functies en kansen op de arbeidsmarkt. Door de krapte op de arbeidsmarkt neemt de vraag naar personeel toe. Dat biedt kansen voor mensen die (nog) niet over de juiste diploma’s beschikken, maar wel “hart voor de zorg” hebben.

Na aanmelding wordt op maat en met persoonlijk advies de route naar een baan in de zorg gevormd. Werkgevers worden vanuit ZorgStart ondersteund en gefaciliteerd bij de instroom van nieuwe medewerkers. 

ZorgStart gaat in de regio Noord- en Midden-Limburg samenwerken met Proteion, PSW, MET GGZ, VIGO (Vincent van Gogh), Koraal, VIJF, Land van Horne, De Zorggroep, Daelzicht, Coöperatie Limburgse Zorgboeren, SGL, Samenwerkingsverband Fijn! (Care+, Confidence Twende, Zorgverlening PGZ), Gilde Opleidingen, WerkgeversServicepunt Noord-Limburg, WerkgeversServicepunt Midden-Limburg, Werk.kom, UWV en Stichting Calibris Advies. ZorgStart gaat in Noord- en Midden-Limburg actief zijn in maar liefst 14 gemeentes van in totaal meer dan 500.000 inwoners.

 Voor meer informatie en aanmelding kan men terecht op www.zorgstart.nl

Afbeelding1.png​​​​​​​