14 apr 2023

Hier wil ik blijven groeien!

“De sfeer binnen MET ggz is fijn en goed. Er wordt meegedacht in kansen en mogelijkheden. Ik denk dat ik daar zelf het bewijs van ben.” Anke Thoonen startte in september vorig jaar als begeleider A in het wijkteam in Venlo. Al na vijf maanden maakte ze een mooie vervolgstap en kwam ze in februari van dit jaar in dienst bij MET ggz als begeleider B in wonen met begeleiding in Venray.

Anke heeft een groot zorghart en voelt zich inmiddels helemaal op haar plek bij MET ggz. Hier wil ze blijven groeien en zich verder ontwikkelen. Blijven leren past echt bij haar.

Sportkunde
“Ik ben begonnen met een HBO sportopleiding” vertelt Anke lachend. “Na mijn opleiding was ik eerst werkzaam als bewegingsagoog in een gevangenis om vervolgens aan de slag te gaan binnen een zorginstelling met cliënten met psychiatrische- en gedragsproblematiek. En daar is het zaadje geplant. Ik merkte dat ik de overstap wilde maken om volledig in de hulpverlening te gaan werken. Zodoende ben ik de HBO master Pedagogiek gestart. En ben ik in de jeugdhulpverlening terechtgekomen.”

Mix van jeugd en volwassenen
“Als Begeleider B ben ik nu werkzaam op twee woongroepen in Venray. Mijn werkzaamheden als Begeleider B bestaan onder andere uit het monitoren en bijsturen van cliëntprocessen waar nodig. Vanuit een helikopterview houd ik de cliëntprocessen nauwlettend in de gaten en kijk of en wanneer er opgeschaald dient te worden vanuit de hulpverlening. Naast mijn werkzaamheden in Venray werk  ik ook binnen het wijkteam van Venlo, bij de jeugd. Daar richt ik mij op de intakes. Dit wil ik graag blijven doen. De mix van werken met jeugd en volwassenen vind ik erg prettig.”

Verbindende sfeer
“MET ggz ervaar ik als een fijne organisatie waarin de organisatielijnen heel duidelijk zijn. Dit geldt voor het management en ook voor MET behandeling waardoor complexe casuïstiek snel opgepakt kan worden. Dat vind ik belangrijk in de zorg. Je gaat niet alleen op de werkvloer de verbinding aan. Het herstelondersteunend werken wordt ook van bovenaf gedragen. Dat ervaar ik als iets moois dat steeds zichtbaarder wordt.

Door middel van coaching en talentanalyses wordt er ook daadwerkelijk zorggedragen voor het team. Hoe kunnen we elkaar daarin ondersteunen? We willen natuurlijk allemaal het beste voor onze cliënten. Dat kunnen we niet in ons eentje bereiken. Daar hebben we elkaar wel echt voor nodig.”

Blijven leren en ontdekken
“Ik krijg er energie van wanneer ik cliënten zie ontwikkelen en zie groeien. Dat ze zelfstandiger en gelukkiger zijn doordat ze zelf vaardigheden ontwikkelen. Dat geldt voor cliënten, maar ook voor medewerkers en voor mijzelf. Bij MET ggz heb ik een mooie kans gekregen om me verder te ontwikkelen als begeleider B. In deze functie ervaar ik stabiliteit en dat voelt fijn. Dit is de plek waar ik wil blijven groeien. Uitdagingen zie ik nog genoeg.”Kaart Anke Thoonen.png