Actueel
27 mrt 2017

Cliënten MET ggz dragen bij aan Ont-Moet-Bank Donderberg Roermond

Wethouder Gerard Ijff van de gemeente Roermond heeft op donderdag 23 maart in Winkelcentrum Donderberg de Ont-Moet-Bank onthuld. De Ont-Moet-Bank is een project van de Wijkraad Donderberg, met medewerking van MET ggz, buurtbewoners, Maximina, Bonte Avond Stichting Donderberg (BAS), basisscholen Vincent van Gogh en de Kasteeltuin en Vereniging van Eigenaren van het Winkelcentrum.

Ont-Moet-Bank

Doel van het project Ont-Moet-Bank is groepen burgers, buurtbewoners, verenigingen, scholieren, jongerenorganisaties, seniorenorganisaties, cliënten van zorginstellingen in de wijken en wijkraden uit te dagen om samen bankjes (of ander binnen het concept passend straatmeubilair) te ontwerpen. Dit is goed voor de versterking van de samenwerking en de sociale cohesie in eigen omgeving, buurt of wijk. Bovendien wordt hiermee de directe woonomgeving verfraaid. Er zijn al Ont-moet-banken in de wijken Maasniel en het Vrijveld.

Rol van MET ggz

De Ont-Moet-Bank in de wijk Donderberg staat tegenover de bakker in de centrale hal van Winkelcentrum Donderberg. Eigenlijk gaat het om drie bankjes waar twee personen op kunnen zitten. Op de bankjes liggen kussentjes die zijn gemaakt door bewoners uit de bewonersoverleggen, dames van Maximina en door BAS (Bonte Avond Stichting). Cliënten van MET ggz hebben vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid actief meegedacht over de Ont-Moet-Bank. Zij hebben een werkgroep gevormd die de bankjes en planten gaat onderhouden. Daartoe kregen ze tijdens de onthulling van de Ont-Moet-Bank een professionele onderhoudskar overhandigd door wethouder Gerard Ijff.