11 aug 2021

Campagne 'Venray voor iedereen' deze maand in het teken van geestelijke gezondheid

Wat doe je als jij of een naaste vastloopt met psychische klachten? Deze maand staat geestelijke gezondheid centraal in de campagne 'Venray voor iedereen'. Met de campagne wil de gemeente dat Venray een plek wordt waar iedereen erbij hoort. En waarin iedereen kan meedoen.

1627897877124.jpg

Ervaring

Hoe ondersteunen we bij MET ggz cliënten met psyschische klachten in Venray? Danny, ervaringswerker bij MET de wijk, en een cliënt delen hun ervaring:

Als ervaringswerker kan ik op basis van gelijkwaardigheid een ander helpen om zichzelf te helpen door middel van herkenning en erkenning, samen creëren we ruimte om naar de toekomst te kijken. In Venray werken we met allerlei organisaties samen om de ondersteuning te bieden die nodig is.

– Danny, ervaringswerker bij MET de wijk.

Ik krijg begeleiding op maat. Heb ik tijdelijk meer begeleiding nodig? Dan is dat mogelijk en zodra het weer kan, doen de begeleiders weer een stapje terug. Zo hou ik de regie over mijn leven. Ik vind het fijn dat ik mijn begeleiders kan vertrouwen. Mede door de begeleiding kan ik mijn eigen leven leiden. Dat doet mij goed.

– anonieme cliënt bij MET de wijk.

Meer informatie

Benieuwd hoe wij u of uw naaste kunnen ondersteunen? Neem eens een kijkje onder het kopje 'Voor u'.

Meer informatie over de campagne 'Venray voor iedereen' vindt u op de website van de Gemeente Venray: https://www.venray.nl/venray-voor-iedereen.