3 april: start online chatcursus Kopstoring

MET ggz start op dinsdagavond 3 april 2018 van 18.30-20.00 uur  weer met een online chatcursus Kopstoring.

Voor wie
De cursus ‘Kopstoring’ is bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar die een ouder hebben met psychische en/of verslavingsproblemen. In deze cursus kunnen jongeren met elkaar praten over hoe het is om een vader of moeder met psychische en/of verslavingsproblemen te hebben en hoe zij daar mee om kunnen gaan. Ze krijgen tips en informatie van elkaar en van de chatbegeleiders

Inhoud cursus
In deze cursus worden in acht online chatbijeenkomsten belangrijke onderwerpen besproken en oefeningen gedaan. Thema’s zijn; de ziekte van je ouder, de gevolgen voor jou, tijd voor jezelf maken, positief denken en je sociale netwerk.

De voordelen van een online cursus zijn de anonimiteit en laagdrempeligheid. Dit blijkt ook uit één van de opmerkingen van een deelneemster:

"Het is wel vreemd om zo een cursus te volgen, maar ook een heel prettige en veilige manier. Je kunt gewoon thuisblijven en op de chat durf je toch meer te zeggen dan in real life. Je bent opener en je schaamt je minder omdat de andere cursisten je niet kunnen zien. Dat ik dan thuis kan blijven is ook ideaal. Je zit in een vertrouwde omgeving die je kent. Dat geeft toch een gevoel van rust”.

Informatie en aanmelden
Via de website www.kopstoring.nl kun je je aanmelden. De aanmeldings-procedure neemt enige tijd in beslag. Schrijf je daarom zo snel mogelijk in. Op dezelfde site vind je ook meer informatie.