Beschermd wonen

Voor mensen met een psychische kwetsbaarheid is thuis zelfstandig wonen soms moeilijk. Voor die mensen bieden wij Beschermd wonen.

Beschermd wonen wil zeggen dat we u ondersteunen op het gebied van wonen. Zowel wonen met meerdere mensen samen in een woning, als individueel wonen behoren tot de mogelijkheden.

In de praktijk

Onze woningen liggen altijd in een wijk met voorzieningen zoals winkels, een huisarts en scholen. Elke cliënt heeft zijn eigen zit-/slaapkamer. Daarnaast zijn er ruimtes voor gezamenlijk gebruik: de woonkamer, de keuken en de badkamer. In elke woning is woonbegeleiding aanwezig, naargelang de vraag van de cliënt. Onze begeleiders zorgen samen met de bewoners voor de dagelijkse gang van zaken, de weekplanning van de bewoners en de leef- en huisregels. Ze zijn op elk moment van de dag bereikbaar. MET de wijk heeft locaties voor beschermd wonen in Weert, Roermond, Echt, Venlo, Venray en Horst aan de Maas.

Enkele woonvormen:

  • Reguliere woning voor 3 tot 5 personen
  • Beschermde woonvorm met 24-uursvoorziening
  • Geclusterde woonvormen (meerdere appartementen in één gebouw).

Ondersteuning

Kunt u ondersteuning gebruiken? Kijk onder Aanmelden voor meer informatie hierover.

Overgangsrecht Beschermd Wonen

Voor meer informatie over het overgangsrecht beschermd wonen kunt u kijken op www.hoeverandertmijnzorg.nl

Zie ook de lokale huis-aan-huisbladen/gemeentepagina’s.

MET de wijk: begeleiding

Mensen weer grip laten krijgen op hun leven, dat is wat we met het aanbod van MET de wijk willen bereiken. U vindt ons in Roermond, Echt, Venlo, Venray en Weert, maar we bieden onze diensten aan in geheel Noord- en Midden-Limburg.