Cursus In de put, uit de put

Iedereen voelt zich wel eens somber of depressief. Bijvoorbeeld als iets tegen zit, na een ruzie of na een verlies. Meestal verdwijnt zo’n stemming na verloop van tijd. Soms lukt het echter niet om die somberheid te verdrijven. U hebt dan weinig zin om iets te ondernemen en u geniet niet meer van de dingen die u doet. Alles lijkt kleurloos en zinloos. Ook kunt u last hebben van moeheid, slecht slapen, piekeren en weinig eetlust.

Wilt u hier iets aan doen? Dan is de cursus In de put, uit de put mogelijk iets voor u.

Cursus

In deze cursus leren deelnemers vaardigheden om beter met hun sombere stemmingen om te gaan. In de cursus wordt uitgegaan van hoe de situatie nu is. Er wordt niet ingegaan op mogelijke oorzaken in het verleden. De volgende thema’s worden besproken:

  • wat is depressiviteit en hoe depressief bent u zelf?
  • activiteiten en uw stemming
  • plan van aanpak
  • stress en ontspanning
  • hoe gedachten uw stemming beïnvloeden
  • opkomen voor je zelf
  • voorkomen van terugval.

Bij de cursus krijgt u een cursusboek waarin u alles nog eens kunt nalezen en huiswerkopdrachten staan. Het toepassen van het geleerde gebeurt vooral buiten de cursusbijeenkomsten, in uw eigen situatie. Het bezig zijn met de huiswerkopdrachten zal u gemiddeld een half uur per dag tijd vragen. Het doel van de cursus is om uw eigen mogelijkheden te versterken en daarmee ernstigere problemen te voorkomen.

Voor wie?

De cursus 'In de put, uit de put' is voor mensen (vanaf 18 jaar) die willen leren hoe ze met hun sombere gevoelens om kunnen gaan, maar waarbij nog niet sprake is van een depressieve stoornis. Vaak ontstaan deze klachten na grote veranderingen in het leven, zoals verhuizing, scheiding, ziekte of verlies van partner, achteruitgang van gezondheid, enz..

Praktische informatie

De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2 uur, na 2 maanden is er een terugkombijeenkomst. Aan de cursus nemen maximaal 10 personen deel.  

Kosten

Deelname aan deze cursus wordt vergoed via uw basisverzekering als u via de POHGGZ of uw huisarts in regio Roermond wordt aangemeld. Voor het cursusmateriaal, koffie en thee wordt een bijdrage van €45,- gevraagd.

Meer informatie en aanmelden

Informatie over cursusdata enz. via MET ggz, secretariaat groepen, T: 088-1149494, E: secretariaatroermond@metggz.nl. Aanmelding verloopt via uw huisarts of de POHGGZ. Daarna wordt met u contact opgenomen over de start van de cursus.