Het herstel van….Rafat

Rafat (20) vertelt: “Toen ik drie jaar geleden bij MET de wijk kwam, was ik heel erg verlegen. Ik stond altijd voor iedereen klaar, maar vergat mijzelf daarbij. Bij MET de wijk heb ik geleerd wat mijn krachten zijn en hoe ik meer voor mijzelf kan opkomen. Ik heb in totaal drie jaar begeleiding gehad bij; eerst binnen Beschermd Wonen waar 24 uur per dag een begeleider aanwezig was. Na anderhalf jaar ben ik op een locatie terecht gekomen speciaal voor jongeren, gericht op uitstroom van cliënten. Daar kwam een begeleider drie a vier keer per dag.

De begeleiders binnen MET de wijk hebben mij met name geholpen om mijn eigen behoeftes niet te vergeten. Ik sta altijd voor iedereen klaar en vind het moeilijk om “nee” te zeggen. Dat lukt inmiddels veel beter. In het begin van mijn begeleidingstraject vond ik het moeilijk om mijzelf open te stellen voor alle hulp, maar al gauw merkte ik dat dat wel echt nodig is om verder te komen.

Ik heb inmiddels een eigen woning gevonden en ben er helemaal klaar voor om op mijn eigen benen te staan. Ik heb afgelopen week de sleutel van mijn huis gekregen en ben inmiddels ook al verhuisd. Ik volg momenteel een studie “kleding en interieur design” wat ik combineer met werken bij de kiosk op het station. Zo heb ik een inkomen én kan ik daarnaast mijzelf verder ontwikkelen. Binnenkort ga ik naar het asiel om een kat uit te kiezen, een huisdier vind ik wel zo gezellig als ik na mijn werk of studie thuis kom.”

 

Mijn advies aan mensen die begeleiding krijgen: stel jezelf open, de begeleiders zijn er om jou te ondersteunen zodat je meer regie over je eigen leven krijgt. Iedereen heeft een rugzakje maar samen zorg je ervoor dat je deze gemakkelijk kunt dragen.

 

Begeleider Lianne: “Rafat heeft een enorme groei laten zien en ik ben heel trots dat hij op zichzelf gaat wonen in Swalmen. Hij heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan zijn herstel en met succes!”

123142255_klein.jpg