Complete geestelijke gezondheidszorg van jong tot oud in Noord- en Midden-Limburg

Opleidingen en stages

Opleidingen

Medisch specialist

MET ggz biedt al jaren een door de RGS (Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten) erkende opleidingsplek in het kader van de opleiding tot psychiater. Deze opleiding vindt plaats in Echt, ongeveer 35 kilometer en 27 minuten reistijd van Maastricht af.

Het betreft een interessante, leerzame, dynamische en gevarieerde stage in het aandachtsgebied Volwassen van 6-12 maanden (en mogelijk 6 maanden in het algemene deel).

Deze opleiding vindt plaats in samenwerking met Mondriaan, Azm, Orbis GGZ en Riagg Maastricht binnen het Consortium OOR Zuid.

Inhoud opleiding

In een relatief kleine organisatie met korte lijnen en een positieve, optimistische attitude, wordt FACT avant la lettre bedreven (inclusief ervaringsdeskundige, IPS, Rehabilitatie, Psychotherapeut, maatschappelijk werk).

De doelgroep bestaat uit patiënten met ernstige psychiatrische aandoeningen zoals psychotische stoornissen, stemmingsstoornissen, persoonlijkheidsstoornissen, angststoornissen en ontwikkelingsstoornissen. Dit gaat vaak gepaard met comorbide somatische aandoeningen of verslavingsproblematiek.

Belangrijke elementen van de stage zijn o.a. Ambulante Psychiatrie, Spoedeisende Psychiatrie en Psychotherapie met supervisie in verschillende stromingen (o.a. CGT, SFT, MBT, psychodynamische PT). Een lokaal curriculum, Journalclub, Psyfar-bespreking, supervisie, intervisie, CAT- en refereerbijeenkomsten en mentoraat maken de stage compleet.

Bij vragen over stage voor de psychiater opleiding kunt u terecht bij Harm van de Mortel. T: 0475-387474 M: Hvandemortel@metggz.nl

Voor alle andere overige stagevragen kunt u contact opnemen met de personeelsadministratie: M: personeelsadministratie@metggz.nl

Stages

MET ggz vindt het opleiden van (jonge) mensen belangrijk. Zo kunnen we ook in de toekomst over gekwalificeerde medewerkers beschikken. Daarnaast brengen leerlingen en studenten nieuwe kennis en een frisse blik met zich mee.

Ben je op zoek naar een leuke stage in de (ambulante) geestelijke gezondheidszorg? Dan ben je bij MET ggz aan het juiste adres. MET ggz heeft voor de diverse locaties een erkenning als leerbedrijf.

Wat bieden wij?

Onze organisatie biedt verschillende stageplaatsen aan in de GGZ op diverse gebieden (wonen, werk en behandelen). Ook zijn er stageplaatsen voor o.a. ondersteunende afdelingen.

Als je bij ons stage loopt, krijg je de kans ervaring op te doen in een interessante en veelzijdige organisatie, waarbij je een mooie basis legt voor je toekomst. Je wordt op professionele wijze begeleid door onze werk- en praktijkbegeleiders. Ook ontvang je, conform cao, een vergoeding van € 310,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Interesse in een stage bij MET ggz? We zien je sollicitatie graag tegemoet! Mail je motivatie en CV naar: personeelsadministratie@metggz.nl.Bij MET ggz leg ik een mooie basis voor mijn toekomst.