Complete geestelijke gezondheidszorg van jong tot oud in Noord- en Midden-Limburg
Vacature
7 feb. 2018

Vacature: Verpleegkundig Specialist (volwassenenzorg)

MET ggz begeleidt en behandelt mensen met psychische klachten. Dat doen we in heel Limburg en een deel van Zuidoost-Brabant. Zowel kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen als naasten kunnen bij ons terecht voor ondersteuning. Voor de locatie Maastricht zijn wij op zoek naar een enthousiaste en bevlogen Verpleegkundig Specialist (afdeling volwassenenzorg).

Binnen de afdeling volwassenenzorg bestaan drie subteams: team angst-stemming-eetstoornissen en somatoforme stoornissen, team persoonlijkheid en het team transitie. Daarnaast kan er psychodiagnostisch onderzoek aangevraagd worden. Het zijn zelfsturende teams die binnen een vastgesteld kader multidisciplinaire zorg leveren (zowel basis als specialistische trajecten), vanuit de richtlijnen met opvolging van nieuwe ontwikkelingen.

De kern van de functie
De verpleegkundig specialist verleent zelfstandig en autonoom complexe zorg aan mensen met ernstige of complexe psychiatrische aandoeningen in een specialistisch en multidisciplinair samengesteld team. Als verpleegkundig specialist werk je zowel binnen de specialistische zorg als de generalistische basis ggz waarin je als regiebehandelaar fungeert. Binnen MET ggz heb je een coachende rol en bied je scholing, consultatie en ondersteuning aan netwerkpartners.

Jouw taken

 • Voeren van intake- en advies gesprekken waaruit indicatie voor behandeling volgt;
 • Opstellen en evalueren van behandelplannen;
 • Signaleren van somatische ziektebeelden in relatie tot het psychisch functioneren van de cliënt en hier aangepast beleid op instellen;
 • Verrichten van individuele behandelingen en groepsbehandelingen met een collega;
 • Uitvoeren van taken behorende bij het regiebehandelaarschap;
 • Deelname aan multidisciplinair overleg;
 • Zorgcoördinatie en samenwerking met netwerk/systeem van cliënt;
 • Uitvoeren van crisisinterventies;
 • Bijdrage leveren aan beleidsmatige ontwikkeling van afdeling en eigen vakgebied.

Wij vragen

 • Hbo of B-verpleegkundige met een afgeronde opleiding tot verpleegkundig specialist (GGZ-VS) en BIG-registratie als zodanig;
 • Affiniteit, kennis en/of ervaring met behandeling van minimaal één van de volgende doelgroepen: angst-stemming-eetstoornissen en somatoforme stoornissen, persoonlijkheidsproblematiek en transitiepsychiatrie;
 • Zelfstandigheid, flexibiliteit en goed kunnen samenwerken in een multidisciplinair team;
 • Goede communicatieve vaardigheden en in bezit van rijbewijs B en auto.

Ons aanbod
Wij bieden je een afwisselende functie in een organisatie in beweging, met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (conform cao-ggz) en mogelijkheden voor bijscholing. De functie is ingedeeld in functiegroep 60 van de cao-ggz (maximaal € 4287,- bruto per maand bij een volledig dienstverband).
Het betreft een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Solliciteren
Stuur je sollicitatie vóór 16 maart 2018 naar MET ggz, personeelsadministratie@metggz.nl t.a.v. de Raad van Bestuur. Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met mevrouw R. Ghijsens, Psychiater afdeling volwassenenzorg, via telefoonnummer: 043-3299699. De functiebeschrijving is op te vragen bij de personeelsadministratie van MET ggz 088 – 1149673 of via personeelsadministratie@metggz.nl .

Deze vacature wordt zowel intern als extern verspreid. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.