Complete geestelijke gezondheidszorg van jong tot oud in Noord- en Midden-Limburg
Vacature
4 jul. 2017

Gewijzigde vacature: beleidsadviseur met aandachtsgebied zorgontwikkeling

De beleidsadviseur ontwikkelt en initieert samen met zorgregisseurs het best mogelijke zorgaanbod, uitgaande van de kortste lijn naar herstel en de herstellende kracht van mensen en rekening houdend met het politieke speelveld en de beschikbare mensen en middelen. De beleidsadviseur inspireert en adviseert pro-actief de Raad van Bestuur en managers vanuit het hart van de bedrijfsvoering. Hij/zij signaleert vroegtijdig nieuwe trends en weet deze op een juiste manier te implementeren binnen de organisatie.

Taken

  • Volgt, signaleert, analyseert en onderzoekt in- en externe ontwikkelingen en speelt hierop in door het formuleren van beleid en het opstellen van beleidsadviezen;
  • Vertegenwoordigt MET ggz en legt en onderhoudt contacten met gemeenten, zorgverzekeraars, ketenpartners en collega’s;
  • Initieert zorg vernieuwende projecten, zet methodisch onderzoeken en projecten op. Hij/zij vervult de rol van projectleider;
  • Deelt kennis met en informeert en inspireert medewerkers door middel van scholing en training, communicatie en voorlichtingen of op andere wijze.

Wij vragen

Kerncompetenties voor de functie

De kernwaarden van MET ggz zijn Professioneel, Ondernemend, Verbindend en Autonoom.

Voor de functie moet de beleidsadviseur in staat zijn om “wat …. als” analyses te maken op basis van (wetenschappelijk) onderzoek, nieuwe inzichten ontwikkelen, creatief zijn en de wensen kennen van de in- en externe klant. De adviseur inspireert partijen, geeft mede richting en sturing aan de dienstverlening van de organisatie en stelt zich open en actief op.

Opleiding

Een relevante opleiding op academisch niveau, eventueel een specifieke vervolgopleiding en / of meerdere jaren ervaring binnen het aandachtsgebied, alsmede op het gebied van project- / verandermanagement en implementatiestrategie. Heeft kennis van de gezondheidszorg, de organisatie, de werkprocessen daarbinnen en van relevante wet- en regelgeving. Heeft ruime kennis van software-toepassingen (SPSS). Kennis wordt op peil gehouden en ontwikkelingen binnen het vakgebied worden gevolgd.

Ons aanbod

Wij bieden je een afwisselende functie in een organisatie in beweging, met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (conform cao ggz) en mogelijkheden voor bijscholing. De functie is ingedeeld in functiegroep 60 van de cao ggz (maximaal € 4230,00 bruto per maand bij een volledig dienstverband). Het betreft een aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Solliciteren

Stuur je sollicitatie vóór 20 juli 2017 naar MET ggz, personeelsadministratie@metggz.nl t.a.v. de Raad van Bestuur. Heb je nog vragen over de functie, neem dan contact op met de manager HR, Rob Pierik, via telefoonnummer 06 54670564. Meer informatie over de functie kun je opvragen bij personeelsadministratie@metggz.nl.