Complete geestelijke gezondheidszorg van jong tot oud in Noord- en Midden-Limburg

Kortdurende behandeling

Onder de naam PsyQ biedt MET ggz kortdurende psychiatrische hulpverlening voor de meest voorkomende psychische problemen. PsyQ is een landelijke organisatie met vestigingen door heel Nederland. MET ggz verzorgt PsyQ-programma's in Roermond, Echt en Venlo.

Wat zijn de behandelmogelijkheden?

MET ggz verzorgt zes specialistische behandelprogramma’s volgens de landelijke PsyQ-formule:

  • ADHD
  • Angststoornissen
  • Depressie
  • Persoonlijkheidsproblematiek
  • Psychotrauma
  • Somatiek en psyche

De behandeling

In het eerste gesprek legt u het probleem voor. De behandelaar stelt de (voorlopige) diagnose en u bespreekt samen mogelijke oplossingen. Dit wordt vastgelegd in een behandelplan. In de behandeling werkt u vervolgens samen aan een oplossing. De behandelingen zijn in overeenstemming met de landelijke richtlijnen voor het behandelen van psychische klachten en gebaseerd op de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek.

PsyQ Met ggz voor kortdurende psychische behandelingen

Duur van de behandeling

De duur van de behandeling is afhankelijk van de ernst van de stoornis en de exacte omstandigheden. In de meeste gevallen duurt behandeling minimaal een half jaar tot maximaal twee jaar. Mensen die via een PsyQ-programma worden behandeld, pakken normaal gesproken de draad van hun dagelijks leven snel weer op.

Resultaten van behandeling

MET ggz meet de resultaten van de behandeling. MET ggz gebruikt hiervoor een vragenlijst die u gedurende de behandeling een aantal keer zult invullen.

Met ggz biedt via PsyQ kortdurende psychiatrische hulpverlening psychische problemen. PsyQ is een landelijke organisatie met vestigingen door heel Nederland. Met ggz verzorgt PsyQ-programma's in Roermond, Echt en Venlo.

  

Aanmelden

Voor aanmelding bij PsyQ heeft u een verwijzing van de huisarts of een andere verwijzende arts nodig. De meest behandelingen bij psyQ zijn opgenomen in het basispakket van uw zorgverzekering. Voor de zorg  geldt wel het eigen risico van uw zorgverzekering.