Complete geestelijke gezondheidszorg van jong tot oud in Noord- en Midden-Limburg

Vaak depri?

Elke dag komen er heel wat gevoelens voorbij: je baalt omdat je wekker vroeg gaat, je bent zenuwachtig voor een toets, boos op je ouders of blij vanwege een uitje met vrienden. Je merkt bij jezelf dus positieve en negatieve gevoelens.

Soms blijven negatieve gevoelens wat langer hangen: je hebt een rotdag, nergens zin in en voelt je somber of alleen. Je hebt een dip. Meestal gaat het de volgende dag alweer beter. Het is heel normaal om soms een dip te hebben. Soms gaat een dip niet zomaar over, dan blijven sombere gevoelens lang hangen en hebben echt een negatief effect op hoe het met je gaat thuis, op school en in je vrije tijd. Dan kan het zijn dat je dip een depressie is geworden.

Je bent niet de enige!

We weten dat ongeveer 20% van de jongeren in Nederland last heeft van depressieve gevoelens. Bij bijna 5% van hen is echt sprake van een depressie. We weten ook dat het belangrijk is dat je dan op tijd hulp krijgt.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig of wil je eens praten met een hulpverlener, neem dan contact op met MET ggz. De behandeling wordt vergoed door de zorgverzekering, je hebt wel een verwijsbrief nodig. Je huisarts, het Centrum voor Jeugd en Gezin (aanwezig op veel scholen), het sociale wijkteam van de gemeente, de GGD-arts of specialist (bijvoorbeeld een kinderarts) kan deze voor je regelen.

Zó helpen we je

Bij MET ggz hebben we veel ervaring in het behandelen van depressies. We hebben een heel aantal verschillende methoden om je te helpen. We doen bijvoorbeeld gesprekken, maar een deel van de behandeling kan ook via internet.


Doe de zelftest

Wil je weten of je last hebt van een depressie?

Doe dan de zelftest!

Ik had steeds vaker een rotdag. Op een gegeven moment voelde ik me continu down. Via de huisarts kwam ik bij MET ggz terecht. Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet.